Actualizado 30/09/2008 20:28 CET

Cirer proposa reduir l'import destinat a la partida de Festes per dedicar-lo al SAD i altres serveis socials

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

La portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, va proposar avui reduir l'import destinat a la partida de Festes per dedicar-lo al Servei d'Ajuda a Domicili (SAD) i altres serveis socials i, d'altra banda, va acusar a la batlesa, Aina Calvo, de "donar l'esquena" als treballadors del SAD al delegar "absolutament" en el seu soci polític, Eberhard Grosske, la resolució del conflicte que afecta a aquest col·lectiu.

En una roda de premsa, Cirer va criticar que Grosske encara no ha arribat a un acord amb els treballadors del SAD per resoldre, a través de la mediació, un conflicte que, segons va recordar, "afecta un col·lectiu de treballadores que fa molts mesos que reclamen bàsicament saber quin sou tindran a final de mes i que no tenen ni l'ajuda ni l'atenció que es mereixen per part del regidor de Benestar Social".

D'altra banda, va acusar a Calvo de no voler incloure en les subvencions per a l'adquisició de llibres de text als alumnes de centres privats provocant així, segons la seva opinió, una "clara discriminació". De la mateixa manera, va afegir que la primera edil "no vol fer extensiva la convocatòria als alumnes de Secundària".

Alhora, va criticar que l'equip de Govern rebutja adoptar mesures per a les persones amb risc d'exclusió social, "ni tampoc agilita el Pla d'Inclusió Social", mentre que, d'altra banda, va assenyalar que Calvo "no vol assumir mesures d'austeritat per ajudar a afrontar la crisi econòmica, com per exemple, reduir el nombre d'alts càrrecs; congelar els sous per destinar el seu import a ajudes de serveis socials; i coordinar amb les patronals actuacions per ajudar al comerç urbà.

A més, Cirer va afegir que l'equip de Calvo no vol que s'incorpori als Pressupostos de 2009 una partida pressupostària destinada a un pla de subvencions per a la substitució dels comptadors d'aigua comunitaris pels comptadors individuals.

"Calvo tampoc vol que, a través de l'INFOF, es faci un pla de xoc i polítiques actives d'ocupació per fer front a l'atur", va sentenciar, i alhora va lamentar la "voluntat contrària" de l'alcaldessa de Palma per millorar els accessos a la ciutat, tot i que es tracta d'una "prioritat històrica per a unes determinades zones".

Finalment, va criticar que l'equip de Govern municipal es negués en el ple De l'Ajuntament, celebrat ahir, a sol·licitar de manera urgent a l'executiu central que prevegi un finançament local, amb l'objectiu que els Consistoris deixin de seguir "a la cua" en matèria de finançament.