Consell i Bisbat impulsen actuacions per la conservació de patrimoni religiós per un milió d'euros l'any 2019

Comissió Mixta del Consell i el Bisbat
CONSELL DE MALLORCA
Publicado 11/1/2019 15:00:49CET

   PALMA DE MALLORCA, 11 Gen. (EUROPA PRESS) -

   La Comissió Mixta en matèria de patrimoni històric del Consell de Mallorca i del Bisbat de Mallorca, reunida a Palau Reial, ha aprovat aquest divendres impulsar, per valor de 944.000 euros, treballs de restauració, documentació i estudis preliminars de patrimoni religiós.

   Segons ha informat el Consell de Mallorca en un comunicat, aquestes activitats es desenvoluparan a les parròquies de Santa Margalida, Mancor de la Vall, Petra, Muro, Son Carrió, Porreres, Santanyí, Algaida i l'església de Sant Nicolau a Palma.

   Així mateix, se seguirà amb la tasca de digitalització de llibres sacramentals i s'apostarà per la restauració d'òrgans històrics i el projecte de recuperació, restauració i divulgació del Monestir de les Caputxines de Palma.

   La trobada anual que ha celebrat la Comissió Mixta ha reunit el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, el vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el vicari general del Bisbat, Antoni Vera, la directora insular de Patrimoni, Kika Coll, l'ecònom diocesà, Antoni Burguera i el vicari de Patrimoni del Bisbat, Nadal Bernat.

   "La continuïtat d'aquesta Comissió Mixta és exemple de la voluntat que tenim ambdues institucions de preservar el patrimoni històric", ha afirmat Miralles, i ha afegit que "gran part del patrimoni més simbòlic i valuós dels nostres pobles té a veure amb aquest patrimoni religiós".

   Taltavull ha coincidit que "la Comissió és expressió d'una voluntat de col·laboració amb l'administració, ambdues institucions al servei del poble" i ha explicat que "el patrimoni, que forma part de la comunitat humana, és expressió sempre d'una fe i d'una forma d'entendre la vida que s'ha anat transmetent i que es vol mantenir i reviure".

   Entre els projectes que es duran a terme aquest 2019 destaquen els treballs de restauració i documentació, valorats en 120.000 euros, que se centraran en el Retaule de Sant Francesc de la parròquia de Santa Margalida; les figures de dos profetes de l'església de Sant Nicolau a Palma; dues talles de la parròquia de Mancor de la Vall i escultures de dos àngels a Petra, vinculats al Pessebre de la Sang.

   A més, es realitzaran estudis preliminars entorn el Llit de l'Assumpció de Muro, el Retaule Major de Sant Miquel a Son Carrió, el cadiram de Porreres i la talla de la Mare de Déu de Roser a Santanyí.

Contador