El Consell de Menorca restaurarà l'observatori astronòmic de Ciutadella

Publicado 28/10/2019 17:07:59CET

   MENORCA, 28 oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Agència Menorca Reserva de Biosfera, dependent del Consell de Menorca, millorarà i rehabilitarà l'observatori astronòmic situat al Canal Salat de Ciutadella amb fons reservats per desenvolupar el projecte Menorca Starlight.

   L'observatori, la titularitat del qual correspon a l'Ajuntament de Ciutadella, està gestionat per la secció d'astronomia del Cercle Artístic de Ciutadella, i l'objectiu d'aquesta actuació és adequar les instal·lacions per poder desenvolupar activitats encaminades a donar a conèixer la qualitat del cel nocturn de Menorca.

   Les millores se centraran a sanejar la cúpula de ferro de l'observatori, obrir una finestra per ampliar el radi d'observació del cel, adaptar les instal·lacions a persones amb mobilitat reduïda, habilitar un àrea exterior d'observació i instal·lar senyalització d'accés.

   També està previst que s'instal·li un espai expositiu en la planta baixa que complementi les visites i les activitats d'observació estel·lar.

   De moment, ja s'han realitzat revisions de l'estat actual de l'equipament i s'han sol·licitat diferents pressupostos i informes per quantificar l'import de la inversió que assumirà l'Agència Menorca Reserva de Biosfera amb un cost màxim de 120.000 euros. Des del Consell de Menorca han conclòs que la previsió és que les obres finalitzin en el mes de març de 2020.

Para leer más

 

Lo más leído

 1. 1

  Defensa estudia que militares de 45 años puedan asumir funciones ahora externalizadas

 2. 2

  Diecisiete años sin noticias de la Pioneer 10, en rumbo a Aldebarán

 3. 3

  Agujeros negros filtran pelusa cuántica como predijo Stephen Hawking

 4. 4

  Iglesias recuerda que a los hijos "se les incribe en el registro civil no en el de la propiedad"

 5. 5

  'Supervivientes 2020', estos son los posibles concursantes

La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista