La Coordinadora d'ONG de Balears avalua "amb nota" si els programes electorals inclouen les demandes del sector

Publicado 22/5/2019 12:54:50CET
COORDINADORA DE ONG DE BALEARES

   PALMA DE MALLORCA, 22 Maig (EUROPA PRESS) -

   La coordinadora d'ONG de Desenvolupament de Balears ha avaluat aquest dimecres els programes electorals de tots els partits que es presenten a les properes eleccions del 26 de maig a l'arxipèlag, posant-los una "nota" en funció de si aquests inclouen les demandes del sector social.

   Segons ha informat l'entitat en un comunicat, l'entitat ha qualificat els temes tractats al programa de cada partit amb les qualificacions NP (no presentat), NM (necessita millorar), PA (progressa adequadament) i PA+ (progressa molt adequadament).

   Els eixos de cooperació al desenvolupament, d'enfortiment de la societat civil organitzada i l'Agenda 2030 són, segons l'entitat, poc afavorits en els programes electorals. A més, destaquen "la preocupant falta de compromís en relació al suport a les ONG i la presència de mesures contra el canvi climàtic a tots els programes".

   L'entitat ha explicat que el mes d'abril es va reunir amb la majoria de partits polítics amb representació parlamentària per presentar-los les seves reivindicacions de cara a la cita electoral del 26 de maig.

   En les últims setmanes, la Coordinadora ha analitzat els programes electorals autonòmics del Partit Popular (PP), del Partit Socialista (PSIB-PSOE), de Podem, de MÉS per Mallorca, de Ciudadanos i de El PI.

   En concret, es van valorar quatre eixos d'acció del futur Govern: la política de cooperació al desenvolupament, el paper de la societat civil en aquest àmbit, la lluita contra el canvi climàtic i el compromís amb els Objectius de desenvolupament recollits a l'Agenda 2030 Nacions Unides.

   Quant a l'eix de la Política de Cooperació al Desenvolupament, tres programes recullen les reivindicacions de la Coordinadora(PSIB-PSOE, Podem i MÉS), un ho fa de manera parcial (Ciudadanos) i dues no l'esmenten (PP i El PI).

   D'altra banda, la lluita contra el canvi climàtic figura a tots els programes electorals. La diferència en les avaluacions radica en el grau de desenvolupament de les mesures proposades.