Cort vol crear una comercialitzadora pública d'energia a través d'Emaya per impulsar la "sobirania energètica"

Publicado 14/3/2019 13:02:39CET
CORT

   PALMA DE MALLORCA, 14 Març (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de Palma vol crear una comercialitzadora pública d'energia, a través de l'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), amb l'objectiu d'impulsar "la sobirania energètica, assegurar-se el proveïment d'energia renovable i aconseguir importants estalvis econòmics i d'emissions".

   La regidora d'Ecologia, Agricultura i Benestar Animal, Neus Truyol, ha anunciat aquest dijous en roda de premsa que així ho portaran al proper ple per aprovar inicialment la seva creació.

   "La proposta tindrà importants estalvis econòmics perquè elimina els costos de comercialització, amb un potencial d'estalvi important, que pot arribar al 20 per cent de la factura en el cas de l'electricitat. Hi ha un major control sobre el consum, racionalització i eficiència en els usos de l'energia", ha explicat Truyol.

   En termes més concrets, "després de mesos de treball tècnic", el novembre passat es va crear una Comissió integrada per diversos organismes municipals, que va elaborar la memòria dels aspectes socials, finances, tècnics i jurídics de l'activitat de comercialització municipal de l'energia.

   En aquest sentit, al febrer es van emetre els informes favorables sobre aquesta nova activitat econòmica dels Serveis Jurídics, Intervenció i l'Oficina de Control de la Despesa, que confirmaven la sostenibilitat econòmica i social de la proposta.

   A la memòria es proposa que sigui Emaya l'organisme que pugui fer aquesta funció, "per la seva experiència prèvia en la producció d'energia" --solar i biogàs-- i pel fet de tenir un equip tècnic capacitat, entre altres aspectes.

Para leer más