Publicado 30/12/2019 17:23CET

Cs lamenta que Sánchez "posi les institucions al servei del seu tacticisme partidista"

La diputada i portaveu adjunta de Cs, Patricia Guasp.
La diputada i portaveu adjunta de Cs, Patricia Guasp. - CS

Considera que l'informe de l'Advocacia "hauria d'haver anat en línia amb les allegacions de la Fiscalia", ja que "la condemna ferma a Junqueras supera la immunitat com a europarlamentari"

PALMA DE MALLORCA, 30 Dic. (EUROPA PRESS) -

La diputada i portaveu adjunta del Grup Parlamentari Ciutadans, Patricia Guasp, ha lamentat aquest dilluns que el president en funcions, Pedro Sánchez, i el seu Govern "posin les institucions al servei del seu tacticisme partidista".

Guasp ha qualificat de "veritablement greus" les "suposades ingerncies" sobre l'Advocacia de l'Estat que impedeixen que "pugui treballar en llibertat i amb independncia tcnica". A aix, ha afegit, se li suma que "presumptament" hi ha hagut una filtració del contingut de l'informe de l'Advocacia de l'Estat en el referent "a Junqueras per part del Govern als membres d'ERC que estan negociant amb Adriana Lastra la investidura de Sánchez".

En aquest sentit, Guasp ha exigit "responsabilitat i altura de mires" al partit socialista. "Ens preocupa que el 'Sanchisme' no tingui escrúpols ni tan sols per intentar no embrutar l'honestedat i la credibilitat dels advocats de l'Estat".

La diputada ha criticat "el que est fent Sánchez i el seu Govern amb les institucions": "Les té al servei del seu tacticisme partidista. Sánchez que s'ha plegat a les peticions dels secessionistes i supremacistes a canvi de la seva investidura".

Guasp ha assenyalat que "tot aix respon als interessos personals de Sánchez de ser investit grcies a ERC, ja que els nacionalistes ja s'havien afanyat a anunciar que permetran la investidura després de conixer el contingut de l'informe quan les negociacions estaven en 'stand by'".

La diputada també considera que "Sánchez s'ha carregat el principi de separació de poders", "pilar de la democrcia, el sistema judicial i l'Estat de Dret, garant dels drets i llibertats de tots".

Davant aix, ha advertit que "l'informe de l'Advocacia de l'Estat té més rellevncia política que jurídica i que el Tribunal Suprem ser el que tingui l'última paraula". També ha expressat que "l'informe hauria d'haver anat alineat amb les allegacions de la Fiscalia, ja que la condemna ferma a Junqueras supera la immunitat com a europarlamentari i l' inhabilita per exercir crrec públic".

Davant aquests fets, Guasp ha afirmat que com ja ha explicat el seu diputat nacional i ex lletrat de l'Estat, Edmundo Bal, "s'est estudiant una possible denúncia davant els tribunals pel fet gravíssim de filtrar el contingut de l'informe".

Així, assegura que "en cas d'haver estat així, s'han saltat l'obligació de sigil i de custdia d'expedient administratiu". La diputada ha recordat que "l'Advocacia de l'Estat és part acusadora també en aquesta causa i resulta com menys estrany que li passi suposadament informació als acusats".

Para leer más