Publicado 29/03/2019 14:09CET

Declarades d'Interès Autonòmic les obres per constuir la piscina científica del projecte 'Aqualab' a la UIB

Consell.- El Govern destina 13,6 milions a desenvolupar el servei d'ajuda a domi
EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha aprovat declarar inversió d'inters autonmic tres intervencions de millora a diferents llocs de la Universitat de les Illes Balears (UIB), concretament la construcció d'una piscina científica, les obres de refor de l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos i, finalment, les obres de canalització de conques del campus.

   Segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, tenint en compte que els tres projectes es consideren de mxim inters general per a la població, i amb la finalitat de donar-los el major impuls possible, el més adequat és declarar inversions d'inters autonmic les tres obres previstes al campus de la UIB.

   El projecte 'Aqualab' consisteix en la construcció d'un centre d'experimentació i validació de tecnologies enfocades a resoldre problemes higinics de gestió d'aigües d'esbarjo, concretament, una piscina científica al campus.

   El cost previst de la inversió, calculat a partir de l'avantprojecte o projecte bsic de la piscina científica, és de 1.092.838,66 euros, i el termini d'execució del projecte és de 18 mesos.

   Els objectius principals del projecte de construcció de la piscina científica són: aconseguir un estalvi d'aigua en un entorn de piscina i balneari, analitzar com es pot reutilitzar l'aigua que no es pot estalviar, validar tecnologia innovadora en tot el que fa referncia a la gestió de piscines i balnearis i afavorir la transferncia de tecnologia a piscines i balnearis i, per tant, en hotels.

   Aquesta infraestructura es dedicar, amb un cost molt baix de manteniment, a la investigació, al desenvolupament i a la innovació tecnolgica en un rea fonamental per a la sostenibilitat de Balears com és l'aigua.

   D'altra banda, l'any 2002 es va posar en funcionament l'edifici Gaspar Melchor de Jovellanos per acollir els estudis de Dret i Economia. Amb el temps, s'han detectat certes deformacions i deficincies, de manera que és necessari actuar amb urgncia sobre el segellat de les juntes de dilatació de l'edifici, tant a forjats com a les parets de divisió entre passadissos i aules.

   La valoració econmica per dur a terme l'obra de reparació de les lesions observades a l'edifici ascendeix a un import total de 382.613,18 euros, més altres despeses, com la de redacció del corresponent projecte.

   Finalment, al mar de 2017 es va presentar el projecte de canalització de conques naturals del campus de la UIB, que pretén solucionar el problema d'inundabilitat del campus.

   Es pretén complementar aquest projecte amb la installació d'elements que permetin reutilitzar les aigües d'avinguda i que, alhora, incrementin l'eficincia i l'eficcia del sistema, a més d'adequar la integració en el projecte de SmartPark de la UIB.

   El termini d'execució de les obres previstes no ha de ser superior a vuit mesos i el pressupost mxim per executar-les és de 836.431,16 euros.

   La infraestructura consistir en les obres necessries per donar compliment a l'Acord de la Comissió de Medi Ambient de Balears (Cmaib). Per aix, es preveu construir una canonada i un canal de desgus des de la zona de Ca López fins a la depressió de la zona humida.

   Aquesta installació permetr, una vegada que Emaya ho autoritzi, la connexió amb la squia de Bouvy, que també es podr utilitzar com a desgus. A més, es preveu installar un tanc de tempesta que permeti, d'una banda, laminar el flux i, per una altra, fer possible la reutilització de les aigües.

Lo más leído

 1. 1

  La reacción de Francisco Rivera a los insultos de "chulo" y "prepotente" por parte de Isabel Pantoja

 2. 2

  Disney+ retira Peter Pan, Dumbo o El libro de la selva de su catálogo infantil por racistas

 3. 3

  Darias será la nueva ministra de Sanidad, en sustitución de Illa, e Iceta entra en el Gobierno en Política Territorial

 4. 4

  ¿La COVID-19 se transmite a través de los alimentos?

 5. 5

  El Congreso tramita, con el rechazo de Vox y PP, la petición para investigar si hay ultras en el Ejército