Publicado 29/03/2019 13:49CET

Declarat d'Interès Autonòmic l'edifici interdepartamental de Ciències de la Salut de la UIB

8M.- Estudiants de la UIB tallin l'accés als installacions de la Universitat
UIB - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha aprovat declarar Inversió d'Inters Autonmic la construcció de l'edifici interdepartamental de Cincies de la Salut al campus de la Universitat de les Illes Balears (UIB).

   Segons ha explicat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, l'article 7 del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autnoma de Balears, estableix que un equipament públic d'ús educatiu es considera com una inversió d'inters autonmic quan així ho declari expressament el Consell de Govern.

   La UIB va sollicitar la construcció i l'equipament d'un edifici interdepartamental de cincies de la salut que donés resposta a les necessitats d'espai del campus per als estudis de Fisioterpia, Infermeria, Medicina i Psicologia. Per aquest motiu, el dia 8 de novembre de 2018 el Govern i la UIB van subscriure un conveni per donar suport a aquest projecte.

   Aquesta acció es desenvolupar amb el cofinanament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) corresponent al període 2014-2020, ats que est recollida al Programa Operatiu del FEDER de Balears per al període 2014-2020.

   D'aquesta actuació es beneficiaran, fonamentalment, els alumnes de la UIB i, de forma general, tota la població de la regió. Es planteja la construcció d'un edifici de 6.277,22 metres quadrats repartits en tres plantes: planta baixa, planta primera i planta segona.

   L'edifici projectat se situar a la parcella on actualment es troba l'aulari prefabricat, davant de l'edifici Anselm Turmeda. Es tracta de la zona 3, parcella 3.10, del Pla Especial de 1987 de la UIB.

   La superfície de la parcella és de 24.800 metres quadrats i té una edificabilitat de 21.200 metres quadrats, 2.847,55 dels quals ja estan construts, que són els que corresponen a l'edifici Beatriu de Pinós.

   La superfície del nou edifici interdepartamental ser de 6.277,22 metres quadrats. Així, l'edificabilitat consumida en el total de la parcella ser de 9.124,77 metres quadrats, molt lluny de la mxima permesa.

   El 18 de desembre de 2018 la UIB va adjudicar el projecte, que té un termini previst per a l'execució de setze mesos i un pressupost mxim de 6.900.000 euros.