Detinguda una dona de 62 anys quan intentava incendiar la porta de la casa de la seva mare a Palma

Publicado 4/12/2019 17:40:46CET
Caixes de llumins i un cartró cremat amb els quals presumptament la detinguda es disposava a calar foc a la porta de la seva mare.
Caixes de llumins i un cartró cremat amb els quals presumptament la detinguda es disposava a calar foc a la porta de la seva mare. - POLICÍA NACIONAL

   Presumptament, l'arrestada va efectuar un poder notarial, una donació d'habitatge i un testament al seu favor fent-se passar per la seva mare en una notaria de Barcelona

   PALMA DE MALLORCA, 4 des. (EUROPA PRESS) -

   Una dona de 62 anys ha estat detinguda a Palma després de ser sorpresa per agents de la Policia Nacional quan presumptament intentava incendiar la porta de la casa de la seva mare.

   Els fets van tenir lloc la matinada del passat dilluns, segons ha informat la Prefectura Superior de la Policia Nacional a Balears en una nota de premsa.

   Cap a les 01.00 hores, els agents van rebre un avís sobre un trencament d'una ordre d'allunyament, i es van dirigir al domicili, al barri d'Es Mercat.

   En arribar a l'edifici, van percebre una forta olor a fum, per la qual cosa van procedir a pujar per les escales. Llavors van veure a la dona amb un cartró cremant al replà on viu la seva mare.

   En veure als policies, la dona va sortir corrent escales amunt, però va ser interceptada als pocs metres. Portava un tros de cartró parcialment cremat i deu paquets de llumins, per la qual cosa va ser detinguda com a presumpta autora d'un delicte de temptativa d'homicidi.

   També se li imputava un delicte de trencament de mesura cautelar. La mare de la dona tenia concedida una ordre d'allunyament, però al no haver-se notificat, l'ordre no estava en vigor, com va poder comprovar-se posteriorment.

SE LI ATRIBUEIX L'INCENDI DEL COTXE DE LA SEVA PRÒPIA FILLA

   Fruit de la detenció, la Policia ha registrat una habitació d'hotel on la dona s'estava allotjant. Allí, els investigadors han intervingut diversos documents i objectes que estan sent analitzats.

   Segons ha indicat la Policia, a la detinguda se li atribueixen altres delictes d'incendi, usurpació d'estat civil, coaccions, falsedat documental, simulació de delicte i estafa. El Grup d'Atracaments ja estava investigant un incendi en el cotxe de la filla de la sospitosa, que ara s'atribueix a la detinguda. El foc va tenir lloc el 26 de novembre, quan el cotxe estava aparcat en un garatge.

   A més, la mare de la detinguda l'havia denunciat fins a cinc ocasions. Presumptament, l'arrestada va efectuar un poder notarial, una donació d'habitatge i un testament al seu favor fent-se passar per la seva mare en una notaria de Barcelona. Per a això, suposadament, es va disfressar i va utilitzar documentació que li havia robat.

   Per obtenir un altre poder, en una altra ocasió es va presentar en una notaria de Palma amb una dona d'edat avançada que va simular ser la seva mare, segons la investigació de la Policia Nacional. D'aquesta manera, tenia accés als comptes de la seva mare i va poder desviar diners, inclosa la pensió que cobrava. També se li imputa una compra fraudulenta utilitzant la targeta del seu ex-marit.

   Així mateix, la Policia l'acusa d'un delicte lleu de coaccions, per cridar els serveis d'emergències diverses vegades aquest estiu alertant falsament d'episodis de maltractaments al domicili de la seva mare. Finalment, s'està investigant una simulació de delicte perquè la dona tenia en el seu poder un cotxe de lloguer del que havia denunciat la seva substracció, quan ella mateixa l'estava utilitzant.

Contador

Para leer más