Els cotxes venuts a Balears durant els primers sis mesos de l'any redueixen un 5,5% les emissions de CO2

Actualizado 14/7/2010 13:50:19 CET

PALMA DE MALLORCA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

Els cotxes adquirits en els concessionaris de les Balears van retallar les seves emissions contaminants durant el primer semestre d'aquest any, fins a situar-se en 136 grams de CO2 per quilòmetre recorregut, respecte dels 144 de fa un any, és a dir, un 5,5 % menys, segons dades de la consultora MSI per a la Federació d'Associacions de Concessionaris de l'Automoció (Faconauto).

Una disminució superior en un punt i mitjà a la registrés en el conjunt del país, on aquest paràmetre ha estat de 139 grams de CO2, un 4% menys que en el primer semestre de l'exercici passat.

Segons destaca la patronal, durant l'any que ha estat vigent el Pla 2000E el mercat d'automoció s'ha inclinat pels models que eren incentivats per l'esmentat pla, és a dir, models petits i més eficients. Això explica la significativa reducció del nivell d'emissions, pròxim al límit de 130 grams de CO2 per quilòmetre recorregut establert per la Comissió Europea en 2015.

Aquest fet ha provocat un canvi estructural en la demanda de vehicles a Espanya, accentuat a l'últim semestre. Així, prop del 75 % dels cotxes adquirits entre gener i juny d'aquest any emetien menys de 150 grams de CO2 per quilòmetre.

Davant d'aquest escenari, Faconauto assenyala que les emissions mitges ja no es reduiran més i s'acostaran als nivells de l'any passat, i afegeix que el fi de les ajudes en aquest segon semestre provocarà un increment rellevant de les emissions mitges dels vehicles matriculats.

Aquesta tendència, de fet, ja s'ha començat a notar, ja que el juny la mitjana d'emissions es va situar en 141 grams de CO2 per quilòmetre recorregut, quan maig ha estat de 138 grams.