Actualizado 24/6/2008 18:43:24 +00:00 CET

Els touroperadors neguen una situació "catastròfica" a les Balears i auguren una temporada turística semblant a 2007

PALMA DE MALLORCA, 24 de juny (EUROPA PRESS)

El president de la Federació Internacional de Touroperadors (Ifto), Martin Brackenbury, va negar avui l'existència d'una situació "catastròfica" a Balears i va augurar que la temporada turística mantindrà xifres similars a les de l'estiu del 2007 pel que fa a nombre de visitants, tot i que ha afirmat que en el cas de les companyies aèries de baix cost, aquestes patiran "petites" pèrdues de viatgers amb destinació a les illes.

Així ho va manifestar en roda de premsa amb motiu de la reunió del Consell d'Administració de l'Ifto, que se celebra aquests dies a Palma, on va concretar que el mercat alemany, malgrat presentar una situació "moderadament difícil", registra des de començament d'any un augment del 3 % a l'arxipèlag, mentre que el britànic ha baixat en un 1 %, circumstància que va qualificar de "bastant estable si es compara amb el context actual".

Tot i això, va advertir que serà "més difícil" mantenir les xifres relatives a l'arribada de turistes del Regne Unit, pel que va apel·lar a treballar "dur". Referint-se a altres mercats, va apuntar que el suec presenta un augment del 6 % mentre que el noruec ha augmentat en un 14 %. "Cada vegada és més òbvia la difícil situació econòmica pel que hem de superar els reptes que tenim per davant", va manifestar.

Tal com va subratllar, els turistes són "reticents" a l'hora de renunciar a les seves vacances malgrat destacar els menors ingressos dels visitants, la "menor qualitat" de les seves vacances a l'elegir el seu hotel, les estades més curtes, el baix nivell de confiança del consumidor i la reducció dels seus viatges a un només. Tot i això, va puntualitzar que Mallorca és el destí "més important" per als touroperadors i, segons va vaticinar, "ho seguirà sent".

En aquesta mateixa línia, va manifestar que viatjar a Espanya ara mateix resulta més car que l'any passat, tot i que va manifestar que "no té per què tractar-se d'un desavantatge", després d'assegurar que els turistes coneixen el país i els seus productes, que "són excel·lents". "És molt important treballar amb els nostres socis comercials de les illes i amb l'Administració pública, que amb els touroperadors formen una força que no es produeix en cap altra part del món", ha afegit .

Finalment, després de fer referència a uns mesos de maig i juny "difícils" a l'arxipèlag, va recalcar que Balears no es troben en una "situació catastròfica". En concret, a la reunió del Consell d'Administració participen representants de touroperadors de 12 països, entre ells de Bèlgica, França, Alemanya, Itàlia i Eslovènia. Tal com va destacar durant la roda de premsa la directora gerent de l'Institut Balear de Turisme (Ibatur), Susanna Sciacovelli, els touroperadors segueixen sent els principals clients a les illes, pel que va mostrar la seva intenció de seguir col·laborant amb ells en diferents campanyes.

Lo más leído

 1. 1

  El primer agujero negro captado en imagen se tambalea

 2. 2

  Bruselas renuncia al reparto obligatorio de refugiados y apuesta por reforzar la frontera y las expulsiones

 3. 3

  Nuevo tipo de planeta descubierto a 260 años luz

 4. 4

  Sanidad decreta medidas especiales contra el COVID en Valmojado, Cebolla y La Puebla de Montalbán

 5. 5

  Un niño que lleva toda su vida postrado en una silla de ruedas aprende a darse la vuelta