Actualizado 30/03/2009 18:28 CET

Els treballadors de la planta de Kraft a Maó amenacen amb una concentració "contundent"

MENORCA, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

Els treballadors de la planta de Kraft Foods a Maó, que ahir es van concentrar a Es Mercadal per denunciar el tancament de la fàbrica menorquina, van amenaçar amb portar a terme el mes de maig vinent una "manifestació contundent de tot Menorca" en el cas que la multinacional no aclareixi el futur del Masia després de la reunió que els representants sindicals mantindran els dies 7 i 8 d'abril a Zuric.

El president del Comitè d'Empresa, va apel·lar a la unió d'esforços com a fórmula per evitar el tancament de la planta mentre que el secretari general a Menorca de CCOO, Ramón Carreras, ha animat als treballadors a continuar lluitant per defensar els seus llocs de treball i va exigir a les administracions a pressionar amb l'objectiu d'evitar el tancament de la fàbrica, que va definir com "tot un símbol del teixit industrial de l'Illa".

Alhora, el Grup Parlamentari Popular ha presentat una proposició no de llei a través de la qual insta el Govern Central a iniciar les gestions oportunes per facilitar la viabilitat de les empreses arrelades al sector productiu nacional, com la planta de producció de formatge de Kraft a Menorca.

Els populars recorden que 22 explotacions agràries subministren llet en forma de quallada a l'empresa Kraft, cosa que representa el 15% de la quota lletera que el Ministeri d'Agricultura té assignada a Menorca. En aquest sentit el PP assenyala que les explotacions van haver de fer front a una important inversió de capital per adaptar-se a les exigències de la multinacional que "encara no està del tot amortitzat".

Així els populars destaquen que el tancament "deixaria totalment desemparades a aquestes famílies que hauran de buscar un nou comprador per als seus 13 milions de litres de producció i fer front als préstecs contractats per adaptar les seves formatgeries a la fabricació de quallada".