Esquerra Unida dóna suport a les mobilitzacions contra la 'Directiva de la vergonya'

Actualizado: martes, 15 julio 2008 18:42

PALMA DE MALLORCA, 15 de juliol (EUROPA PRESS)

Esquerra Unida (EU) es va unir avui a les mobilitzacions convocades per demà, per diverses entitats socials de Mallorca, en protesta per la Directiva de Retorn dels immigrants perquè considera que contradiu l'aposta històrica d'Europa per la defensa dels drets humans.

En un comunicat, el partit va destacar avui que els centres d'internament han demostrat ser "inútils" i "una bona mostra d'això és que a la sortida dels centres a les Canàries, Ceuta-Melilla, el Govern deixa als immigrants subsaharians a la seva sort".

A més, el coordinador d'EU, David Abril, va denunciar que sembla "ciència-ficció" que un "govern progressista" recolzi aquesta directiva, quan aquesta proposa la privació de llibertat per als immigrants, el seu internament en presons quan no existeixin centres o, fins i tot, el "tancament de menors".

EU va considerar que aquesta directiva és "encara més vergonyosa" per als europeus quan s'aprova enmig de l'arribada dramàtica de persones d'Àfrica en pastera. Segons el partit, la fugida del continent africà té molta relació amb la crisi alimentària i aquesta està "íntimament lligada" amb unes relacions comercials "inequitatives" entre els països rics i els pobres.

Per al coordinador d'EU "el pitjor" de la norma és que "assenyala als immigrants com el problema visible en un temps de crisis".

El partit també va demostrar el seu suport per la iniciativa, promoguda per la Conselleria d'Afers Socials, de tres minuts de silenci per denunciar els morts de les pasteres d'aquests dies.

La concentració serà demà a les 11 hores davant de la Delegació del Govern espanyol, d'altra banda, els tres minuts de silenci tindran lloc a les 12 hores, davant del Consolat.