Estaràs critica que en època de crisis el Govern destini diners a l'edició de material divulgatiu sobre L'Orient Mitjà

Actualizado 20/4/2009 19:19:16 CET

PALMA DE MALLORCA, 20 Abr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del PP a Balears, Rosa Estaràs, ha criticat avui la despesa feta pel Govern per editar un còmic i material divulgatiu sobre L'Orient Mitjà -que l'executiu estima en 75.000 euros- i ha remarcat que aquest s'hauria d'haver destinat a "altres prioritats" més urgents en temps de crisis.

Així, Estaràs ha remarcat que aquesta acció no és un "tema prioritari" pel que va manifestar que s'hauria d'haver dedicat a altres mesures com, per exemple, pal·liar les llistes d'espera dels hospitals, crear incentius als empresaris o a qualsevol altra iniciativa amb un caràcter més social.

Sobre aquest assumpte també es va referir avui la consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago, qui va aclarir que el cost del còmic i del material és de 75.000 euros, i va lamentar "l'equivocació" en què va incórrer el director general de Cooperació Internacional, Josep Ramon Balanzat, qui va xifrar en 300.000 euros el cost de l'esmentat material, una quantitat que, segons ha explicat Santiago, respon a la partida anual d'aquest departament per a processos de sensibilització.

TREN DE MANACOR

D'altra banda, Estaràs, referint-se a la manifestació que tindrà lloc a Manacor amb l'objectiu que es soterrin les vies a l'altura del municipi mallorquí, la 'popular' va reiterar que la seva opinió és la mateixa que manté l'ajuntament de la població.

Així, ha remarcat que ella no s'"atreviria" a executar un projecte que comptés amb el rebuig del propi consistori del municipi. A més, ha assenyalat que no és "raonable" que per "desavinences internes" de l'executiu balear "es perdin inversions" ja que, d'aquesta manera, "no es pot ni sortir de la crisi ni governar", ha conclòs.