Publicado 26/06/2019 12:52CET

Fátima de Juan realitza un mural al barri de Lunetta (Itàlia) en el cicle 'Without Frontiers-Lunetta a Colori'

Imatge del mural de Fátima de Juan a Lunetta, Itlia
Imatge del mural de Fátima de Juan a Lunetta, Itlia - CAIB

   PALMA DE MALLORCA, 26 juny (EUROPA PRESS) -

   L'artista balear seleccionada per la comissaria Simona Gavioli i l'equip coordinador de la quarta edició de 'Without Frontiers-Lunetta a Colori', Fátima de Juan, ha realitzat un mural al barri de Lunetta (Itlia).

   Segons ha informat la Conselleria de Cultura, Participació i Esports en un comunicat, durant el festival una selecció d'artistes internacionals realitzen murals a les faanes de diferents blocs de cases del barri perifric de Lunetta, a Mntua, Itlia.

   La intervenció de Fátima de Juan és, en paraules de l'artista, "un oasi entre formigó on les plantes, els animals i els colors brillants s'imposen al mur gris, com a reclam d'un espai que antany va ser seu".

   "El mural s'obre a la ciutat per recordar-nos que la naturleza verge del nostre planeta va desapareixent, a mesura que s'esvaeix la comprensió de la nostra naturalesa salvatge i la connexió de l'ésser hum amb la naturalesa que l'envolta", ha explicat.

   En l'edició de 2018 va participar l'artista mallorquí Joan Aguiló, també a través de l'acord entre l'IEB i l'Ajuntament de Mntua.

   L'objectiu de l'acord és promoure als artistes i creadors d'art urb de Balears en un entorn professional internacional.

   En edicions anteriors han intervingut artistes internacionals com Corn79, Etnik, Fabio Petani, Vesod, Perino i Vetlli, Bianco-Valente, Zedz, Made514, Panet et Circenses, Elbi Elem and Joys.

   L'Institut d'Estudis Balears (IEB) es fa crrec del desplaament de l'artista i dels seus honoraris, en concepte de participació en el projecte i els drets no exclusius de reproducció de les imatges o dels textos de l'obra o les obres incloses en el projecte.

   L'Ajuntament de Mntua cobreix les despeses de manutenció, allotjament i producció relacionades amb l'obra que realitza l'artista.

   Fátima de Juan (Palma, 1984) va comenar a utilitzar l'espai urb com a mitj creatiu des de molt jove. El seu treball es basava en el grafiti de Nova York de finals dels anys setanta, el cmic, l'art ingenu i les últimes influncies europees.

   Els elements del grafiti clssic --fletxes, connexions, rajos-- coexisteixen amb les imatges de l'artista sota l'alter ego de Xena.

   Autodidacta i de múltiples facetes, va portar grafitis i illustracions a altres formats, com a la seva prpia línia de productes. Hi ha obra seva en diferents ciutats com Berlín, Madrid, Barcelona i Nova York.