FCC i Vopsa seran les encarregades de les obres del Club de Mar Mallorca, que començaran a la tardor

Publicado 25/6/2019 17:16:40CET
Una imatge virtual del projecte de reforma del Club de Mar Mallorca, a Palma
Una imatge virtual del projecte de reforma del Club de Mar Mallorca, a Palma - CLUB DE MAR MALLORCA - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 25 Juny (EUROPA PRESS) -

   L'empresa FCC Construcció i la societat mallorquina Vies d'Obres Públiques (Vopsa) seran les encarregades de la reforma del Club de Mar Mallorca, les obres del qual començaran previsiblement aquesta tardor i culminaran el 2022.

   Segons ha informat el Club en un comunicat, la reforma contempla l'ampliació de les zones d'ús públic de la concessió i la creació d'un eix de connexió entre el Passeig Marítim i l'Estació de Creuers, a més de millores per als serveis als usuaris.

   El Club ha destacat que el projecte transformarà la façana marítima de Palma en el seu extrem occidental i obrirà el port a la ciutat, i que "representa la major inversió privada en sòl públic dels ports de l'Estat a Espanya".

   El Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) va aprovar el projecte de renovació del Club el 18 d'octubre de 2017, la qual cosa va suposar l'ampliació del termini de concessió fins el 2044, a canvi de realitzar inversions a l'espai públic per valor de més 50 milions d'euros.

   A més, com a part de l'acord, l'entitat nàutica esportiva es va comprometre a abonar 250 milions d'euros en concepte de taxes al llarg de 25 anys. L'ampliació de la concessió entrarà en vigor l'octubre d'enguany.

   El director del Club de Mar, José Luis Arrom, ha incidit en l'impacte econòmic del projecte per a la ciutat. Esperen generar al voltant de 500 nous llocs de treball directes i indirectes i que la inversió en infraestructures es tradueixi en un valor de les instal·lacions de 170 milions d'euros al final del termini concesional. Així mateix, Arrom ha ressaltat que la nova instal·lació permetrà aprofundir en polítiques d'eficiència mediambiental.

   Per la seva banda, el president del Club de Mar Mallorca, Borja de la Rosa, ha valorat el perfil de les dues empreses encarregades de les obres.

Para leer más