La finca de Ca'n Marroig (Formentera) acollirà una prova pilot de plantació d'herbes aromàtiques

Publicado 11/1/2019 18:11:02CET

FORMENTERA, 11 Ene. (EUROPA PRESS) -

La finca de Ca'n Marroig, a Formentera, acollirà en breu una prova pilot de plantació d'herbes aromàtiques, segons han anunciat des de la Cooperativa del Camp.

El president del Consell de Formentera, Jaume Ferrer, al costat d'altres membres de la institució i de l'Ibanat, han visitat les tasques de cultiu que la Cooperativa està realitzant per primera vegada a la finca.

Ferrer ha destacat que aquest lloc "emblemàtic" de Formentera sempre havia estat relacionat amb l'activitat agrària.

El president ha recordat que els seus cultius es van abandonar amb l'arribada del turisme i ha afirmat que, des que la finca va ser adquirida pel Govern, el Consell volia retornar-ne el seu ús tradicional.

Aquesta mateixa setmana, la Cooperativa ha sembrat les dues primeres hectàrees amb cereals autòctons per subministrar als veïns que ho necessitin.

Des del Consell han destacat també el treball realitzat per recuperar el camp en aquests anys, amb l'engegada de la Cooperativa l'any 2015.

Des de llavors, s'ha subvencionat la seva tasca amb accions concertades valorades en 400.000 euros. Així mateix, s'ha construït una nau i adquirit maquinària, tot amb una inversió d'1 milió.

"L'objectiu de les accions és que se segueixi amb l'impuls de l'activitat primària de l'illa", han afegit des del Consell, recordant que l'any 2016 es va signar un conveni de cessió per donar ús agrícola a la finca.

Contador