Actualizado 04/04/2008 20:20 CET

La Fiscalia demana 21 anys de presó per a un home que serà jutjat dilluns per assassinar la seva parella a ganivetades

La víctima va morir després de rebre diverses ganivetades quan es trobava a prop de casa seva al barri palmesà d'És Rafal

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma jutjarà dilluns a partir de les 10.00 hores R.B. de 43 anys d'edat, acusat d'haver assassinat la seva ex parella, Noura Hichou, qui va morir al carrer en octubre del 2006 després d'haver rebut diverses punyalades al cos presumptament a mans de l'acusat front a casa seva del barri palmesà d'És Rafal. La Fiscalia sol·licita per al processat 20 anys de presó per un delicte d'assassinat i un any de presó pel delicte de trencament de condemna.

El judici donarà començament dilluns que ve a l'Audiència Provincial amb la presència d'un jurat popular i començarà a les 10.00 hores amb la constitució del mateix. Està previst que el judici es desenvolupi durant dilluns i dimarts, tot i que podria prolongar-se més dies.

Segons s'explica en l'escrit de qualificacions del Ministeri Públic, l'acusat ja va ser condemnat el vuit de febrer del 2006 per sentència ferma dictada pel Jutjat de Violència sobre la Dona número 1 de Palma, per un delicte de maltractament d'obra sense lesió i per un delicte d'amenaces.

Per cadascun d'aquests delictes, el processat va ser condemnat a 40 dies de treballs en benefici de la comunitat, a 16 mesos de privació del dret a la tinença i port d'armes i a 16 mesos de prohibició d'aproximació i comunicació amb la víctima, una sentència que va incomplir el dia del succés.

Així, la Fiscalia exposa que cap a les 15.00 hores del dia un d'octubre del 2006, als voltants del carrer Eucaliptus de Palma al barri d'És Rafal, l'home va acudir proveït d'un ganivet de 20 centímetres de full i, amb la intenció d'acabar amb la vida de la seva parella, va abordar a Noura Hichou de manera sorprenent sense que ella s'adonés de les seves verdaderes intencions.

Segons el fiscal, el processat es va abalançar sobre ella i li va assestar diverses punyalades que li van causar ferides en cuir cabellut, cara, braços i mans, i alhora li va produir quatre ferides incisses en el tronc, que van afectar als seus òrgans vitals. Després de produir-se una hemorràgia interna com a conseqüència de les lesions, la víctima va morir poques hores després a causa d'una situació de xoc hipovolèmic irreversible.

En el moment de la seva mort, la víctima tenia al seu càrrec als quatre fills menors que va tenir amb el processat, que van ser tutelats per l'entitat pública competent ja que no comptaven amb familiars a l'illa.

Per tot això, l'acusació pública sol·licita 20 anys de presó pel delicte d'assassinat, 10 anys d'allunyament dels seus quatre fills i un any de presó pel delicte de trencament de condemna, i alhora se sol·licita una indemnització de 100.000 euros per a cadascun dels seus quatre fills.