FNCB agraeix el desplegament de la Policia i demana al PP que garanteixi que no subvencionarà a certes entitats

Actualizado 31/12/2010 12:43:26 CET

PALMA DE MALLORCA, 31 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Nacional Cercle Balear (FNCB) ha agraït a la Policia Nacional l'"excel·lent desplegament" que van desenvolupar aquest dijous durant la manifestació en commemoració del 31-D i ha demanat al PP que garanteixi que, si governa en la comunitat a partir de les pròximes eleccions, no subvencionarà entitats "contràries al nostre sistema democràtic-constitucional".

En un comunicat, l'entitat ha lamentat els fets violents que es van desenvolupar en la manifestació i ha considerat que l'"impecable treball" de la Policia per garantir la seguretat dels membres del Cercle Balear va demostrar l'"escàs suport" que tenen a Mallorca els "intolerants i radicals nacionals" que es van manifestar.

La FNCB ha destacat que a l'acte d'ahir van participar algunes entitats com el sindicat STEI-i o l'Obra Cultural Balear (OCB), que rep "milionàries subvencions amb les quals donen cobertura als violents". En aquest sentit, apunten que l'OCB ha estat subvencionada amb més de 4,3 milions d'euros durant els últims tres anys per part dels Governs central i autonòmic.

"No existeix cap democràcia occidental que financi amb fons públics a entitats que organitzen actes anticonstitucionals contraris al nostre sistema democràtic".

Així, la Fundació remarca que ja no demanen al president del Govern, Francesc Antich, que condemni els actes violents "perquè és evident que el PSIB comparteix el discurs nacionalista governant amb partits que no condemnen aquests actes i que participen en ells", sinó que sol·liciten a l'oposició que condemni els fets i garanteixi que no subvencionaran a aquestes entitats.