Publicado 30/12/2019 13:56CET

El GOB celebra que la descarbonització de la producció elctrica a Mallorca comena aquest dimarts

Representants del GOB demanen el tancament d'És Murterar.
Representants del GOB demanen el tancament d'És Murterar. - GOB

Cessa el funcionament de dos motors d'Es Murterar, com a part del desmantellament progressiu de la central trmica

PALMA DE MALLORCA, 30 Dic. (EUROPA PRESS) -

El GOB ha celebrat aquest dilluns que la descarbonització de la producció elctrica a Mallorca comena aquest 31 de desembre, amb el cessament del funcionament de dos motors d'Es Murterar, com a part del desmantellament progressiu de la central trmica situada a Alcúdia.

Segons ha informat el GOB aquest dilluns en una nota de premsa, es tracta d'una "fita" que ha estat possible grcies a "les demandes reiterades i arguments de la lluita ecologista".

En aquest sentit, ha assenyalat que es tracta d'un pas que no té volta enrere" i que era "imprescindible" de cara a una transició energtica "necessria, imprescindible i urgent" per abordar amb "responsabilitat" la crisi climtica.

No obstant aix, ha explicat el GOB, "encara quedar molt treball per avanar a la planificació territorial de les noves infraestructures de producció energtica".

També, ha comentat, ser necessari "abordar amb inversions polítiques d'eficincia i sobretot de racionalització de la demanda que no pot seguir creixent i pretenent no assumir més canvis que els tecnolgics".

"El canvi de model és també necessriament un canvi de model de consum i també de model econmic en general", ha reiterat el grup ecologista GOB.

Finalment, l'entitat ha recordat el camí recorregut fins avui i ha anunciat que seguir treballant per aconseguir una transició energtica "urgent, justa i sostenible".

Para leer más