El Govern aprova el Decret que regula la Comissió per a les reclamacions d'accés a la informació pública

Portaveu del Govern balear, Pilar Costa
EUROPA PRESS
Publicado 11/1/2019 14:27:07CET

PALMA DE MALLORCA, 11 Ene. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha anunciat que el Govern ha aprovat aquest divendres el Decret que regula la Comissió per a les reclamacions d'Accés a la Informació Pública (CRAIP) que garantirà la transparència, l'accés a la informació pública i el "bon" Govern en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes.

Així ho ha anunciat Costa en roda de premsa aquest divendres després del Consell de Govern, on ha concretat que és un organisme autonòmic i independent, que està format per tres lletrats de "reconegut prestigi" i amb "experiència en dret públic".

Així mateix, s'ha detallat que les seves funcions són instruir i resoldre les reclamacions en matèria d'informació en l'administració autonòmica, els consells insulars, els ajuntaments i la resta d'entitats del sector públic dependents o vinculades a aquestes administracions.

Segons ha recordat Costa, a Balears "ja comptaven amb aquest mecanisme de salvaguarda" del dret d'accés a la informació pública, però fins ara havia estat adscrita a l'Advocacia de la Comunitat Autònoma i integrada per tres dels seus lletrats.

Dos anys després de la seva creació, ha explicat que s'ha considerat "oportú" establir, amb caràcter permanent, un òrgan resolutori més dotat d'"independència" i d'"autonomia" de l'aparell administratiu i que, al seu semblar, vagi en sintonia amb els models existents en altres comunitats autònomes.

La Comissió per a les Reclamacions d'Accés a la Informació Pública està adscrita, sense dependència jeràrquica, a la Conselleria de Presidència, ja que és la competent en matèria de transparència i accés a la informació pública.

Contador