27 de maig de 2020
 
Publicado 11/1/2019 14:27:07 +01:00CET

El Govern aprova el Decret que regula la Comissió per a les reclamacions d'accés a la informació pública

Portaveu del Govern balear, Pilar Costa
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 11 Ene. (EUROPA PRESS) -

La portaveu del Govern balear, Pilar Costa, ha anunciat que el Govern ha aprovat aquest divendres el Decret que regula la Comissió per a les reclamacions d'Accés a la Informació Pública (CRAIP) que garantir la transparncia, l'accés a la informació pública i el "bon" Govern en l'mbit de les administracions públiques de les Illes.

Així ho ha anunciat Costa en roda de premsa aquest divendres després del Consell de Govern, on ha concretat que és un organisme autonmic i independent, que est format per tres lletrats de "reconegut prestigi" i amb "experincia en dret públic".

Així mateix, s'ha detallat que les seves funcions són instruir i resoldre les reclamacions en matria d'informació en l'administració autonmica, els consells insulars, els ajuntaments i la resta d'entitats del sector públic dependents o vinculades a aquestes administracions.

Segons ha recordat Costa, a Balears "ja comptaven amb aquest mecanisme de salvaguarda" del dret d'accés a la informació pública, per fins ara havia estat adscrita a l'Advocacia de la Comunitat Autnoma i integrada per tres dels seus lletrats.

Dos anys després de la seva creació, ha explicat que s'ha considerat "oportú" establir, amb carcter permanent, un rgan resolutori més dotat d'"independncia" i d'"autonomia" de l'aparell administratiu i que, al seu semblar, vagi en sintonia amb els models existents en altres comunitats autnomes.

La Comissió per a les Reclamacions d'Accés a la Informació Pública est adscrita, sense dependncia jerrquica, a la Conselleria de Presidncia, ja que és la competent en matria de transparncia i accés a la informació pública.

Para leer más