Govern i Consell de Mallorca celebraran a Sineu unes jornades de participació sobre innovació democràtica

Publicado 14/3/2019 11:30:22CET

Aquesta iniciativa cerca fomentar la participació dels municipis de la part forana

PALMA DE MALLORCA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Sineu han organitzat unes jornades de formació sobre innovació democràtica i pràctiques participatives que tindran lloc els propers 21 i 22 de març al CC Sa Quintana de Sineu.

Segons ha informat la Conselleria, es tracta d'unes jornades dirigides persones amb responsabilitat política i personal tècnic de les institucions públiques, però també a entitats socials i a la ciutadania en general i es pretén fomentar la participació dels municipis de la part forana, apropant esdeveniments institucionals.

Un dels temes que es desenvoluparà serà sobre la recentment aprovada Llei de Consultes i Processos Participatius de Balears, impulsada per la Conselleria.

A més, s'abordaran altres matèries com l'evolució de la participació ciutadana, i la seva consolidació en normatives de caràcter estatal, autonòmic i municipal; o el debat existent entre la participació presencial versus la participació online i les noves tendències per aconseguir governs oberts i transparents.

Tots aquests temes es debatran des de l'òptica de diversos ponents de tot l'Estat que convidaran a reflexionar.