Actualizado 22/7/2010 18:24:46 +00:00 CET

El Govern i el Consell de Mallorca promouen el consum de peix fresc de les Balears a través d'un nou etiquetatge

PALMA DE MALLORCA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) -

La directora general de Pesca del Govern, Patricia Arbona, i la consellera insular de Medi Ambient del Consell de Mallorca, Maria Magdalena Tugores, han promocionat aquest dijous el consum de peix fresc de les Balears mitjançant la presentació d'uns nous suports per etiquetar aquest producte sota la marca de 'Producte Local' al mercat de l'Olivar de Palma.

Durant l'acte, Arbona ha assegurat que aquesta identificació constitueix "una garantia per al productor i un dret per al consumidor". En la mateixa línia, Tugores, per part seva, ha destacat que el consum de productes de les illes contribueix "des d'un punt de vista mediambiental" a reduir els costos i la contaminació, així com el desenvolupament de l'economia local i a la conservació del territori i el paisatge.

El departament de Medi Ambient de la institució insular serà el que es faci càrrec de les competències en matèria de pesca marítima. Així, el director general de Coordinació i Traspassos d'Agricultura i Pesca de l'Executiu autonòmic, Fernando Pozuelo, que també ha assistit a l'acte promocional, ha destacat que l'"interès" de la responsable insular de Medi Ambient a conèixer "de primera mà" el treball de la direcció general de Pesca del Govern és una "garantia" que el traspàs de les competències s'està portant a terme "de manera satisfactòria" per al sector pesquer mallorquí.