Actualizado 09/03/2009 13:28 CET

El Govern demanarà la UE que subvencioni part del tramvia en complir els paràmetres exigits en matèria de mobilitat

L'Agència Executiva de la Xarxa Transeuropea de Transport finançaria el 10 % del tram de Palma a l'aeroport

PALMA DE MALLORCA, 9 Mar. (EUROPA PRESS) -

El Govern presentarà el projecte bàsic del tramvia, entre Palma i l'aeroport, a la pròxima convocatòria d'ajudes de l'Agència Executiva de la Xarxa Transeuropea de Transport (TE-T), de la Comissió Europea, amb l'objectiu que financi part de la futura infraestructura per complir els paràmetres exigits per la Unió Europea en matèria de mobilitat, tal com ha traslladat aquest organisme a l'Executiu autonòmic.

Així ho ha informat a Europa Press el director general de Mobilitat, Toni Verger, qui ha assenyalat que va ser el passat 19 de febrer quan va exposar aquesta iniciativa als responsables tècnics de l'Agència TÉ-T durant la reunió que va mantenir amb ells a Brussel·les, i en què van mostrar el seu interès pel projecte per unir la ciutat amb l'aeroport i "encaixar" en les variables requerides de sostenibilitat i eficàcia energètica per poder ser finançada una proposta.

Segons va especificar, el termini de presentació de projectes tindrà lloc de març a maig i, en el cas que finalment el tramvia rebi el vistiplau de l'agència europea, serà subvencionat un 10 % del seu cost, xifrat en uns 200 milions d'euros. Es tracta del primer tram del projecte global del tramvia -que s'estén fins S'Arenal- i Pla Director Sectorial del qual preveu un pressupost de 380 milions d'euros.

"Es van mostrar interessats pels projectes que el Govern preveu impulsar en aquesta legislatura i en especial pel tramvia", ha destacat Verger, qui va puntualitzar que en el cas que finalment no s'aconsegueixi obtenir aquestes ajudes, "ens sentirem satisfets perquè és important saber que la iniciativa encaixa en els paràmetres de la UE, i això és un aval que demostra que el projecte està bé dimensionat i definit".

En aquesta mateixa línia, va incidir en què el fet que des de l'Agència TÉ-T avaluïn de manera positiva el projecte "deixa patent la seva viabilitat tècnica i és un senyal clar que anem en la bona direcció". El director general ha assenyalat que aviat començarà la tramitació administrativa perquè la proposta pugui ser traslladada a la convocatòria de l'organisme europeu, que més endavant confirmaria si el projecte rebrà finalment aquestes ajudes.

La TE-T, amb seu a Brussel·les, ha estat creada el 2006 i s'ocupa de la gestió dels fons comunitaris destinats als principals projectes d'infraestructura de transports inclosos en les perspectiva financera 2007-2013. Cal assenyalar que treballa en estreta col·laboració amb la Direcció General d'Energia i Transports de la Comissió Europea, responsable de la programació i l'avaluació de les diferents iniciatives.

Lo más leído

 1. 1

  Otegi replica a Marlaska que su petición para que se retire de la política es "el mejor aval" para que continúe

 2. 2

  Declarado un incendio en las cocheras de la EMT de València que ha quemado varios autobuses

 3. 3

  Los hospitales madrileños reciben la comunicación para ceder 297 profesionales al Isabel Zendal, según CCOO

 4. 4

  La Guardia Civil participa en la mayor operación internacional contra el narcotráfico

 5. 5

  Detenido en Murcia un electricista que estafó a una comunidad de propietarios a través de boletines falsos