El Govern publica les ajudes a esportistes destacats, que pugen a 650.000 euros

Un millón de euros para promover la participación de deportistas madrileños en c
CAIB
Publicado 9/4/2019 11:08:55CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports ha publicat aquest dimarts al Butlletí Oficial de Balears la convocatòria d'ajudes als esportistes de la comunitat, per un valor de 650.000 euros, perquè puguin millorar els seus mitjans d'entrenament i l'accés a les competicions en 2019.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, poden ser beneficiaris els esportistes destacats que superin la puntuació que es calcula sobre la base dels resultats esportius aconseguits durant l'any 2018.

Cap que recordar que durant aquesta legislatura la partida d'aquesta línia d'ajudes ha augmentat 200.000 euros dels 450.000 euros inicials.

A la convocatòria de l'any 2018, es van beneficiar de les ajudes un total de 161 esportistes de Balears, amb noms destacats com Melani Costa, Caridad Jerez, Úrsula Pueyo, Mario Mola, Marcus Cooper o Joan Munar.

Així mateix, aquesta nova convocatòria introdueix una sèrie de novetats. En primer lloc, les dones esportistes reben una quantitat extra, ja que el factor multiplicador de la puntuació és més elevat. Amb aquesta mesura es pretén fomentar l'esport femení.

Una altra novetat és que s'incrementa el límit d'ajudes per esportista, que augmenta fins a 20.000 euros. L'aportació que rebrà cada esportista dependrà dels resultats esportius aconseguits durant l'any 2018.

El termini per a presentar les sol·licituds a la convocatòria és de trenta dies naturals a comptar des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria en el BOIB.

Contador

Para leer más