El Govern tem una reducció de les freqüències aèries a l'hivern per la sobreoferta i la pujada del combustible

Actualizado 9/7/2008 17:51:05 CET

PALMA DE MALLORCA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Govern va expressar avui la seva preocupació per la possible reducció de les connexions aèries entre Balears i la Península durant la temporada d'hivern com a conseqüència de la decisió de les companyies aèries de reduir costos per compensar els efectes de l'alça del preu del combustible.

Així ho va expressar la directora general de Transport Aeri i Marítim, Joana Amengual, en declaracions a Europa Press, en les que va manifestar que el preu disparat del cru unit a la sobreoferta existent de rutes a Espanya podria portar a les companyies a afrontar una "reestructuració" que comporti la supressió d'algunes connexions, el que per a Balears seria "molt perjudicial".

A l'arxipèlag "tenim la sort" de ser un mercat "rendible" i per aquesta raó el risc és "menor", va assenyalar Amengual, explicant a continuació que altres rutes, tot i això, han desaparegut (de l'oferta d'algunes companyies) perquè els avions "anaven gairebé buits", com per exemple la connexió Barcelona-Granada.

"Ens preocupa que es redueixin les freqüències entre Palma i Madrid i Barcelona per la situació del transport aeri a nivell europeu i mundial, ja que els efectes de la pujada del combustible són globals", va puntualitzar Amengual, qui va estimar, referint-se a la recent fusió anunciada entre Vueling i Clickair, que "en principi no té per què afectar a Balears perquè Vueling no operava a l'hivern a les illes".

Les dues companyies mantenien una oferta de vols excessiva, el que va portar a les aerolínies a registrar unes pèrdues econòmiques superiors als 80 milions d'euros, en el cas de Vueling, i 30 milions d'euros (Clickair).

La responsable autonòmica de Transport Aeri es va mostrar tot i això "prudent" a l'hora de valorar la fusió, perquè "no sabem amb exactitud com podrà afectar a les connexions amb Balears", ha afegit . Va precisar que les aerolínies espanyoles, davant de la nova conjuntura econòmica, estan estudiant quines rutes són rendibles i quins no, i en funció de les conclusions "podrien reduir" substancialment algunes connexions.

Es tracta, va explicar Amengual, d'un "reajustament" que les aerolínies ha de portar a terme per equilibrar l'oferta i demanda existent. Així i tot, el Govern manté contactes continus amb les empreses per "assegurar-se" les connexions i, en aquest sentit, va avançar que l'executiu mantindrà una reunió dins de quinze dies amb Clickair per parlar d'aquestes qüestions. "Estem preocupats i mirem amb molta atenció, companyia per companyia, les rutes que presentaran a l'hivern per veure si haurà pocs serveis", va recalcar.