El Govern i la UIB posen en comú la seva col·laboració en projectes de voluntariat

Publicado 13/9/2019 14:59:57CET
Reunió entre el Governi la UIB sobre la seva col·laboració en voluntariats.
Reunió entre el Governi la UIB sobre la seva col·laboració en voluntariats.CAIB

Els dos organismes coincideixen en la importància cada vegada major del voluntariat dins del currículum professional

PALMA DE MALLORCA, 13 Sep. (EUROPA PRESS) -

El secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado, s'ha reunit aquest divendres amb el vicerector de Campus, Cooperació i Universitat Saludable de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Antoni Aguiló, per posar en comú els projectes de voluntariat en els quals col·laboren aquests dos organismes.

Un d'aquests projectes és el Portal del Voluntariat de la UIB, una aplicació que posa en contacte actualment més de 150 entitats amb 400 persones interessades a col·laborar en projectes de voluntariat, com ha informat la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. El Govern col·labora amb la difusió i gestió d'aquest portal.

Altres projectes són l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament i Solidaritat (OCDS) de la UIB; i un programa de formació de voluntariat en l'àmbit universitari, que aborda temàtiques especialitzades -com igualtat de gènere, sostenibilitat ecològica o inserció social, entre altres-.

Durant la reunió, Govern i UIB han coincidit en la importància cada vegada major del voluntariat dins del currículum professional, i s'ha parlat dels avantatges de l'Aprenentatge per Servei (ApS), que contempla pràctiques d'estudiants en projectes al servei de la comunitat. Una altra de les línies de treball a impulsar és el voluntariat europeu a través del Cos Europeu de Solidaritat.

La col·laboració entre Govern i UIB permet, a més, engegar campanyes de difusió i divulgació del voluntariat, com la Festa del Voluntariat, que se celebra aquest 26 de setembre al campus universitari.

A la reunió també han assistit la coordinadora de l'OCDS, Ruth Escribano, i la directora general de Participació Ciutadana i Voluntariat del Govern, María Amengual.

Contador

Para leer más