Grosske afirma que calen més centres socials de qualitat perquè Palma sigui una ciutat pionera

Actualizado: martes, 20 mayo 2008 20:03

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)

El regidor de Benestar Social, Participació i Cultura a l'Ajuntament de Palma, Eberhard Grosske, ha afirmat avui que a la capital balear fan falta més centres "de qualitat" per a ciutadans amb problemes d'alcoholisme, dones maltractades i altres col·lectius en situació desafavorida perquè Palma es converteixi en una ciutat pionera en temes de benestar social.

Així ho va explicar Grosske durant la presentació de la memòria del primer any al capdavant de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura, en què va repassar les principals actuacions portades a terme des del seu departament i va fer referència al desallotjament de les famílies que residien a l'edifici abandonat del carrer Brotad, de Palma, després d'un previ procés d'intervenció social.

En aquest context, va destacar la intervenció a l'antic canòdrom de la capital, en què "malvivien de manera inhumana" prop de sis persones, i va prosseguir recordant l'existència de l'assentament de Can Angelí, en què viuen 60 adults d'origen romanès en barraques, va dir, "inhabitables".

D'aquesta manera, va explicar que al llarg dels pròxims mesos l'Ajuntament portarà a terme una intervenció que ajudarà a abordar les problemàtiques "més urgents" i permetrà, així, evitar el creixement del nucli de barraques.

REPTE DE L'ACCESSIBILITAT

En un altre ordre de coses, i des del marc de l'accessibilitat, Grosske va assenyalar que Palma vol ser una capital "accessible", però hi ha assumptes pendents de solucionar, com les dificultats d'accessibilitat a minusvàlids. Així i tot, va explicar que no només cal treballar per a les persones amb mobilitat reduïda, sinó també per a aquelles persones sordes que tenen problemes a l'hora de fer les seves tasques quotidianes.

En aquest sentit, va indicar que s'implementarà el projecte de creació d'un servei d'interpretació de llengua de signes, pel qual una persona amb discapacitat auditiva, pot requerir els serveis d'intèrprets per acudir a edificis públics municipals.

Un altre dels punts que va centrar l'atenció de Grosske va ser la situació de les persones grans, pel que va apuntar que s'ha desenvolupat un fitxer actualitzat de totes les associacions, i clubs de la tercera edat de Palma, perquè constin totes les dades relatives a infraestructures, instal·lacions, activitats, i el finançament, entre d'altres aspectes.

Referent a les persones grans, el regidor també va informar de què el que es pretén des del departament que dirigeix és que siguin els propis ancians els qui elegeixin les activitats que desitgen fer, i "no se'ls imposin", i d'acord amb el pressupost de les arques municipals, s'autoritzarà o no.