Publicado 10/09/2019 18:57CET

Guasp critica que el Govern hagi "augmentat" els alts càrrecs i Costa li retreu l'augment de conselleries a Eivissa

La portaveu del Govern, Pilar Costa, durant una intervenció en el primer ple de la legislatura.
La portaveu del Govern, Pilar Costa, durant una intervenció en el primer ple de la legislatura. - PARLAMENT IB

   PALMA DE MALLORCA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

   La diputada del Grup Parlamentari Ciutadans (Cs), Patricia Guasp, ha criticat aquest dimarts que el Govern hagi "augmentat" els alts crrecs i el personal eventual de l'Executiu balear i la portaveu del Govern, Pilar Costa, li ha retret "l'augment" de conselleries en el Consell Insular d'Eivissa, governat pels 'populars' amb el suport de Cs.

   Guasp ha fet aquestes declaracions durant la seva exposició de motius en el Parlament balear, quan la seva formació ha interpellat al Govern perqu expliqués la "política duta a terme pel Govern" respecte a "l'augment de personal eventual" de l'Administració autonmica durant el primer ple de la legislatura.

   La diputada ha assenyalat que el Govern "ha augmentat els alts crrecs en un 16 per cent i els assessors i crrecs de confiana en un 40 per cent". "Hem passat de 10 conselleries a 11, de 64 alts crrecs a 74, i de 50 assessors i crrecs de confiana, a 70", ha argumentat la diputada.

   Guasp ha subratllat que "el Govern va decidir engreixar la seva estructura amb més crrecs polítics quan ja coneixia que s'havien excedit del sostre de despesa en 240 milions d'euros i que caldria fer retallades als Pressupostos de 2019", per la qual cosa ho creu "una temeritat i una irresponsabilitat".

   També la diputada ha volgut fer especial referncia a la nova secretaria autonmica competent en política lingüística, "que el Partit Socialista li ha lliurat a l'ala més radical de MÉS".

COSTA RESPON QUE "ÉS DEMAGGIC" POSAR AQUEST DEBAT DAMUNT DE LA TAULA

   Per la seva banda, Costa ha lamentat que "una pregunta d'aquestes característiques ja és un tpic a cada inici de legislatura" i que la política del seu equip se centra en "comptar amb els millors professionals".

   "La nostra selecció de personal es fonamenta en la capacitat professional i experincia. Tenim una voluntat de canvi cap al govern progressista. Tots els crrecs compleixen amb aquests requisits i es pot comprovar al portal de transparncia", ha argumentat la portaveu.

   "És fcil i covard tirar la pedra i amagar la m", ha retret Costa a Guasp "per no donar noms concrets". "Si ho compara amb les administracions d'altres comunitats, som els que tenim menys crrecs públics. No puc compartir el seu discurs d'intent de menyspreu al personal eventual. Encara que ho repeteixin cada 30 segons no és una realitat", ha puntualitzat la portaveu de l'Executiu balear.

   "No parlem solament de quantitat sinó de qualitat. Crec que és molt greu i demaggic posar aquest debat damunt de la taula", ha concls Costa.

Para leer más