Publicado 29/03/2019 13:30CET

Incorporen deu noves places residencials de dependència a Alcúdia i Calvià

Persona major
AIS GROUP - Archivo

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   El Consell de Govern ha autoritzat a la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació a reservar la despesa corresponent a la signatura de dos convenis de collaboració amb els ajuntaments d'Alcúdia i Calvi per a la reserva i l'ocupació de places residencials per a persones amb dependncia en aquests municipis per al període 2019-2021, amb un increment de deu places.

   Segons ha informat la portaveu del Govern, Pilar Costa, en roda de premsa, es tracta de la renovació i l'ampliació de dos convenis de collaboració, a través dels quals la Conselleria de Serveis Socials i Cooperació finanar un total de 68 places residencials, la qual cosa suposa una inversió de 3.835.000 euros i un augment de deu places respecte dels convenis anteriors.

   D'una banda, es destinen 2.143.101 euros a mantenir el funcionament de 38 places a la residncia municipal d'Alcúdia, cinc places més que en el conveni anterior. Per una altra, es destinen 1.691.922 euros a finanar 30 places en la residncia Llar de Persones Majors de Calvi, amb un augment, també, de cinc places.

   La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació finana aquestes 68 places a residncies que els ajuntaments dels dos municipis han posat a la disposició del Govern, com també fan altres consistoris de Balears.

   Des de l'any 2015, la Conselleria ha incorporat un total de 540 noves places residencials a la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependncia (XPAD).

   D'altra banda, també s'ha autoritzat a la Conselleria a destinar un total de 1.454.985 euros al funcionament i manteniment de 62 places d'estades diürnes als centres gestionats per la Mancomunitat del Pla de Mallorca.

   Mitjanant la signatura d'un conveni, la Conselleria finanar 30 places al centre de dia d'Algaida i 32 places al centre de dia de Petra, unes places integrades a la Xarxa Pública d'Atenció en la Dependncia (XPAD).

Lo más leído

 1. 1

  CyL adelanta el toque de queda a las 20.00 horas y cierra perimetralmente todas las provincias

 2. 2

  Madrid adelanta el toque de queda a las 23H y todos los establecimientos deberán cerrar a las 22H desde el lunes

 3. 3

  6 nuevas zonas de salud y 5 nuevas localidades, restringidas desde el lunes

 4. 4

  ¿A qué hora se estrena Bruja Escarlata y Vision (WandaVision) en Disney+?

 5. 5

  La Comunidad de Madrid aplaza al miércoles la vuelta al colegio