Actualizado 09/03/2009 13:40 CET

Innova.- El Govern destina 2,1 milions d'euros als ajuntaments per fomentar el comerç urbà i millorar el rural

Francesca Vives destaca l'"esforç" del seu departament dins uns pressupostos per al 2009 "dels quals no estic conforme"

PALMA DE MALLORCA, 9 Mar. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia destinarà aquest any 2,1 milions d'euros als ajuntaments de Balears per fomentar el comerç urbà i millorar el rural, segons ha anunciat avui la titular d'aquest departament, Francesca Vives, qui ha subratllat la necessitat d'incentivar el consum en un moment de crisi econòmica que els clients "estan espantats i són reticents" a l'hora de comprar.

Durant la presentació d'aquesta línia d'ajudes, la consellera va especificar que seran subvencionables els projectes que presentin els consistoris per a la millora i condicionament dels mercats municipals, i la millora d'espais urbans que contribueixin a la racionalització comercial d'àrees urbanes (amb una subvenció de fins a 300.000 euros), així com per a la senyalització i equipament de de cara a un millor servei al client (fins a 60.000 euros).

En concret, la Conselleria subvencionarà el 75 % del cost dels projectes per a la millora dels mercats municipals, i entre el 50 % (en el cas de municipis de més de 50.000 habitants) i el 90 % (fins a 5.000 habitants) a la resta d'iniciatives.

Segons va recalcar, fins ara s'han interessat "molts" ajuntaments per aquestes ajudes, que en la convocatòria de l'any passat van beneficiar a un total de 23 corporacions locals, amb ajudes més elevades que les del 2009. Tot i això, Vives ha afirmat que les subvencions previstes per a aquest any seran ampliables en funció dels projectes que presentin els consistoris.

Segons l'opinió de la titular de Comerç, cal ajudar els municipis en la seva dinamització econòmica, fent "atractives" les zones comercials i millorant la seva accessibilitat, i alhora ha destacat que aquestes ajudes permetran a més ajudar el sector de la construcció. També va fer una reflexió sobre la campanya de vendes d'aquest hivern, respecte a la qual va al·ludir a les baixes vendes "més que al tancament dels establiments comercials".

Finalment, ha destacat l'"esforç" fet per part del seu departament per executar aquestes ajudes en el context d'un pressupost assignat per al 2009 que "no és dels més elevats" i del qual ha assegurat no sentir-se "conforme", ja que el comerç "necessita inversions dins la situació actual".