Publicado 29/3/2019 12:55:03 +01:00CET

La Junta Electoral manté l'ordre de retirar els llaços de l'Ajuntament de Palma malgrat les al·legacions de l'alcalde

Noguera sollicita a la Junta Electoral un aclariment sobre l'ordre de retirar
MÉS PER PALMA

   PALMA DE MALLORCA, 29 mar� (EUROPA PRESS) -

   La Junta Electoral Provincial ha acordat mantenir l'ordre de retirada dels llaos exposats en una balconada de l'edifici de l'Ajuntament de Palma malgrat les allegacions de l'alcalde, Antoni Noguera, i de MÉS per Palma, que va explicar que no es tractava de llaos grocs sinó de llaos quatribarrats en defensa de la llengua collocats el 2013.

   En la seva resposta, la Junta Electoral ha assenyalat que els llaos a Cort "són símbols que evoquen de manera evident el mateix significat" que els llaos retirats a Catalunya, on "es va ordenar també retirar els llaos blancs collocats en substitució dels grocs".

   "Aquesta similitud es produeix per la preponderncia de la seva forma -lla- sobre el color i la idea que trasllada en relació amb el moment en qu estan sent exhibits, que coincideix amb la convocatria electoral".

   "Per tant, es manté el requeriment efectuat en el dia d'ahir en la seva integritat", conclou.

   Cal recordar que aquest dijous la Junta Electoral Provincial va donar a MÉS, a l'alcalde de Palma, Antoni Noguera, i al president del Parlament, Baltasar Picornell, un termini de 24 hores per retirar els llaos exposats als edificis públics, després d'una denúncia de Vox que parlava de llaos grocs.

   "Són signes que poden ser legítimament utilitzats per aquestes formacions polítiques en la seva propaganda electoral per no pels poders públics, ja que aquests han de mantenir una rigorosa neutralitat política", constava en l'acord de la Junta.

   No obstant aix, els llaos en Cort són quatribarrats i van ser penjats el 2013 "en suport a la lluita dels docents de Balears contra les retallades i el decret del TIL del Govern Bauz i en defensa de la llengua catalana", segons va explicar MÉS en un comunicat. Per aquest motiu, l'alcalde, Antoni Noguera, va sollicitar un "aclariment" a la Junta electoral.

   El lla en el Parlament ja ha estat retirat, i substitut per un símbol del 'sinsajo', de la saga de ficció 'Els Jocs de la Fam'.

Lo más leído

 1. 1

  El Rey Juan Carlos comunica a Felipe VI su decisión de trasladar su residencia fuera de España

 2. 2

  El mundo se queda sin El Chavo del Ocho y El Chapulín Colorado

 3. 3

  Guardia Civil investiga a una repartidora de Correos por arrojar cerca de 150 cartas a un contenedor de basura

 4. 4

  Cierre cautelar durante 15 días del local de ocio de Torremolinos donde no se cumplían las medidas contra el COVID-19

 5. 5

  Canarias limita los grupos en restaurantes a 10 personas y endurece el uso de mascarilla en sitios cerrados