L'Aetib centra en la desestacionalització i la sostenibilitat els "eixos estratègics" del turisme el 2019

Mesa de treball dels Sectors Estratègics Turístics (SET) a la seu de la A
CAIB
Publicado 17/2/2019 12:47:06CET

PALMA DE MALLORCA, 17 Feb. (EUROPA PRESS) -

L'Agència Estratègica Turística de Balears (Aetib) ha centrat en la desestacionalització turística i "el desenvolupament de productes sostenibles" les accions que es duran a terme durant 2019 com a "eixos estratègics turístics", fixades en una reunió entre les comissions executives dels Segments Estratègics Turístics (SET).

En un comunicat difós aquest diumenge, la conselleria d'Innovació, Investigació i Turisme ha detallat que la trobada ha tingut lloc a la seu de l'Aetib i ha informat que ha acollit les comissions dels SET de Luxe, Esport, Cultura, Gastronomia, Salut i Benestar i Turisme Actiu, en les quals s'ha tractat el Pla d'Acció de cadascun d'ells per 2019.

Segons la Conselleria, les accions "desenvoluparan productes que afavoreixin la conservació de recursos naturals, el respecte als seus valors, la participació del turista en les vivències pròpies de Balears i la reinversió de la despesa turística en benefici de la comunitat".

Així mateix, la cartera dirigida per Bel Busquets ha explicat que un SET és una aliança entre institucions públiques i privades que "defineix l'estratègia per millorar la seva posició competitiva afegint valor als productes turístics a través de taules de treball especialitzades".

Finalment, Turisme ha concretat que el 14 de març tindrà lloc la primera reunió de presidents dels SET a Menorca amb el teixit empresarial de l'Illa. A més, ha avançat que el 2019 també hi haurà trobades de presidents a Eivissa i Formentera.