Les primeres semifinals del concurs de produccions de teatre i literatura Bòtil arriben a Sant Llorenç aquest dissabte

Publicado 14/3/2019 17:00:20CET

PALMA DE MALLORCA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

Les primeres semifinals a Sant Llorenç des Cardassar del concurs de produccions de teatre i literatura Bòtil tindran lloc aquest cap de setmana, reunint sis companyies d'arts escèniques de Balears, com són Banca Alonso, Dues Cares, Jardí desolat, Myotragus Teatre, Na Maia i La Impaciència.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, 'Balears ofereix Teatre i Literatura' és un concurs ideat per afavorir la creació d'espectacles de petit format a partir d'obres de la literatura catalana, especialment d'autors de Balears, dirigits públic infantil i/o juvenil, per difondre i fomentar les arts escèniques i la literatura i crear un vincle entre elles.

En els anys d'existència, el Bòtil ha impulsat nous valors del teatre i propostes escèniques que han obtingut projecció a l'exterior: Fira de Tàrrega, Mostra d'Igualada, programacions pertot arreu, entre uns altres.

Durant els dies 16 i 17 de març es presentaran les sis propostes escèniques que han passat a la semifinal del concurs i que, a partir de textos no dramàtics de la literatura catalana, són total o parcialment d'autors de Balears, estan dirigides un públic infantil i/o juvenil, tenen una durada màxima de 50 minuts, no estrenades ni premiades anteriorment.

En concret, a les 17.00 hores del dissabte tindrà lloc 'Del Pla', a càrrec de la Companyia Blanca Alonso, per donar lloc a les 18.00 hores a 'Vint dies de guerra', a càrrec de la Companyia Dues Cares; 'El joc d'Èdip' a les 19.00 hores; i un sopar a les 20.30 hores.

La jornada del diumenge començarà a les 11.00 hores amb 'El Senyor dels Contes', a càrrec de la companyia Myotragus Teatre; a les 12.00 hores amb 'Al Rhazes el metge de la Talaia', a càrrec de la Companyia Na Maia; i a les 13.00 hores amb 'La minyonia d'un infant orat', a càrrec de la Companyia La Impaciència.

La final del Bòtil es farà els dies 12, 13 i 14 d'abril de 2019 a l'Auditori Sa Màniga de Cala Millor. L'obra guanyadora del VIII Bòtil serà programada a Palma, Maó, Santa Eulària des Riu, Consell Insular de Formentera, Porto Cristo, Catalunya, Fira Litterarum de Móra d'Ebre i XVII Fira de teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, Vilafranca de Bonany.

A més, les sis obres seleccionades rebran 300 euros, la finalista 2.500 euros i la companyia guanyadora 3.500 euros.