Les reserves hídriques de Balears cauen dos punts respecte a abril i se situen en el 58%

Publicado 6/6/2019 14:12:21CET
PIXABAY - Archivo

La situació general és pitjor que la de fa un any i que la de fa dos anys, segons la Conselleria

PALMA DE MALLORCA, 6 Jun. (EUROPA PRESS) -

Les reserves hídriques de Balears han caigut al maig dos punts respecte al mes anterior fins a situar-se en una mitjana del 58 per cent, segons dades de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca fets públics aquest dijous.

La situació general és pitjor que la de fa un any i que la de fa dos anys, segons el Govern. A més, la falta de precipitacions fa suposar que el mes de juny la situació no millorarà.

Per illes, només Formentera experimenta un increment -passa del 48 al 54 per cent- i torna a la situació de normalitat després de dos mesos en situació de presequera.

Menorca (66%) registra el mateix índex que el mes anterior, mentre que Eivissa (48%) perd cinc punts i Mallorca (58%) perd dos.

De les deu unitats de demanda de les Illes, tres (Eivissa, Pla i Tramuntana Nord) experimenten caigudes significatives, superiors al 5 per cent, respecte al mes d'abril.

D'aquestes, només la unitat de Tramuntana Nord entra en situació de prealerta. Si aquesta situació es repeteix durant dos mesos més seguits, la unitat entrarà en escenari de prealerta de sequera. En canvi, la unitat de Manacor-Felanitx està en millor situació que fa un any.

La informació de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) indica que el maig a Eivissa ha estat sec i només ha plogut el 33 per cent del que és habitual; a Mallorca (73%) ha estat un mes normal, mentre que a Menorca (28%) ha estat molt sec.

Els percentatges interanuals segueixen sent de superàvit a Menorca (125%) i encara són deficitaris a Mallorca (96%) i a les Pitiüses (90%).

Contador