Actualizado 17/08/2009 21:52 CET

L'Ib-Salut recorrerà la sentència que anul·la l'acord tancat el 2008 que va posar fi a la vaga de metges

PALMA DE MALLORCA, 17 Ago. (EUROPA PRESS) -

El conseller de Salut i Consum, Vicenç Thomàs, ha anunciat avui que l'Ib-Salut recorrerà la sentència emesa la setmana passada pel Jutjat del Contenciós Administratiu número 1 de Palma, que anul·la l'acord que ha arribat al 2008 amb el Sindicat Mèdic Lliure de les Balears (Simebal) i la Convergència Estatal de Metges i Ajudants Tècnics Sanitaris (Cemsatse), que va posar fi a la vaga de metges.

Després de presentar el Pla de Contingència per fer davant de la Grip A a Balears, Thomàs ha considerat que la sentència del recurs contenciós administratiu interposat per CCOO i CSIF "no invalida" l'acord tancat entre l'Ib-Salut i el Comitè de Vaga, que va convocar les mobilitzacions de metges.

A més, ha indicat que després de negociar i acordar una sèrie de millores per al col·lectiu mèdic amb el Comitè de Vaga, l'Ib-Salut "va intentar" traslladar el document pactat a la taula sindical, on no ha estat possible arribar a un acord, després del rebuig dels sindicats. Malgrat això, ha apuntat que l'Ib-Salut va fer una instrucció "donant validesa als acords que s'havien aconseguit amb el Comitè de Vaga", amb la finalitat de desconvocar les mobilitzacions dels metges.

Per la seva banda, el sindicat CSIF va estimar avui que l'esmentada sentència demostra "una vegada més la nul·la, patètica i mala" gestió de la Conselleria de Salut i Consum, a causa que l'acord que va aconseguir amb els dos esmentats sindicats mèdics era "contrari a la legislació vigent, a causa que vulnerava els drets fonamentals de la negociació col·lectiva".