L'IbSalut atén 24.308 urgències aquesta setmana, amb 932 casos de síndrome gripal diagnosticats a Atenció Primària

Entrada a Urgències de l'Hospital Són Espases
Europa Press - Archivo
Publicado 11/1/2019 14:45:19CET

PALMA DE MALLORCA, 11 Ene. (EUROPA PRESS) -

Els hospitals públics i els serveis d'urgències d'atenció primària de Balears han atès un total de 24.308 urgències durant aquesta setmana, amb 932 casos amb síndrome gripal diagnosticats en Atenció Primària.

Segons ha informat la Conselleria de Salut en una nota de premsa difosa aquest divendres, la major part de les urgències (16.803) s'han atès a atenció primària, mentre que 7.505 s'han atès als hospitals de la xarxa pública. Un 12,21 per cent de les urgències hospitalàries han requerit ingrés.

L'activitat assistencial és inferior a la registrada el passat any per les mateixes dates. Llavors, es van atendre 27.212 urgències i es van diagnosticar 2.506 casos amb síndrome gripal a Atenció Primària.

D'altra banda, el servei d'informació 061 Salut Respon ha registrat aquesta setmana un total de 446 consultes telefòniques. Els motius més freqüents de les trucades han estat consultes sobre fàrmacs, seguit de febre en adults, dificultats respiratòries i vòmits.

INCIDÈNCIA DE LA GRIP EN BALEARS

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d'Epidemiologia de Balears, durant la setmana del 31 de desembre al 6 de gener, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 40,3, inferior a la taxa estatal, que es va situar en 47,6, però superant el llindar d'activitat epidémica, situat en el 35,35.

Així doncs, durant la primera setmana de l'any, es va entrar en activitat epidémica, encara que el seu nivell d'intensitat és baix però d'evolució ascendent.

El Servei de Salut va activar el passat 1 de desembre el pla per donar resposta a l'increment de l'activitat assistencial que es preveu per a aquesta època de l'any a causa de la major incidència de casos de grip als serveis d'urgències dels hospitals i els centres d'atenció primària.

Així, s'han obert 32 llits a l'Hospital Universitari Son Espases, vuit de la Unitat d'Hospitalització a domicili, 38 a l'Hospital Universitari Són Llàtzer i set a l'Hospital Can Misses. A més, l'increment d'aquests dispositius va lligat a la contractació de professionals.

Des de l'IbSalut han demanat a la població que davant una urgència lleu acudeixi als serveis d'urgència dels centres de salut, per deixar lliures les urgències dels hospitals per als casos més greus.

Contador