Publicado 07/11/2019 14:22

March defensa que no és "cap retallada" el pressupost destinat a l'Ibisec per 2020 respecte a l'any passat

El conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March (3d) en roda de premsa.
El conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March (3d) en roda de premsa. - EUROPA PRESS

   PALMA DE MALLORCA, 7 nov. (EUROPA PRESS) -

   El conseller d'Educació, Universitat i Investigació, Martí March, ha dit aquest dijous que el pressupost destinat a l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius (Ibisec) per 2020 no suposa "cap retallada" respecte al pressupost de l'any passat.

   Així s'ha defensat el conseller durant una roda de premsa, en la qual s'han presentat les accions educatives previstes de cara al 25N, quan ha estat preguntat per la reducció del pressupost destinat a aquest Institut.

   "Alguns mitjans han tret dades que no reflecteixen la realitat", ha lamentat March. "Si l'any passat la inversió va ser de 35 milions i aquest any són 31, una reducció de quatre milions no és significativa", ha argumentat. "Amb 31 milions es poden fer moltes reformes i moltes inversions", ha dit el conseller.

   A més, la legislatura passada, ha recordat March, es van invertir "més de 70 milions en infraestructures educatives" per millorar els centres i adaptar-los als alumnes existents. En aquest sentit, March ha reivindicat que des de la seva cartera saben "més que ningú el que significa la pressió humana als centres escolars", en referncia a les crítiques rebudes per la installació d'aules modulars en alguns centres de Balears.

   Preguntat per la postura d'alguns sindicats, que aposten per arribar a 1.300 milions en Educació, March ha justificat el pressupost previst per la Conselleria que presideix per 2020.

   "Els pressupostos de la Comunitat han baixat 50 milions pel que es refereix a la despesa", ha explicat el conseller. "Per la Conselleria, el pressupost és de 1.033 milions d'euros, i si es porta Investigació i Política Lingüística --que no teníem la passada legislatura--, tenim un increment 19 milions" respecte a l'any passat, ha continuat.

   "Respecto totalment el que diuen els sindicats, per el pressupost en Educació ha augmentat 224 milions d'euros", ha sentenciat, alhora que ha comentat que potser, el que frena que Educació tingui més pressupost resideix en el "model de finanament autonmic".

Más información