Una menor amb discapacitat nega que abusessin d'ella i diu que l'acusat solament li va tocar una espatlla

El TC admet a tràmit la qüestió d'inconstitucionalitat sobre la llei de policies locals interins de Balears
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 17/4/2019 13:11:42CET

   PALMA DE MALLORCA, 17 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Una menor amb discapacitat que ha declarat aquest dimecres, com a víctima davant l'Audiència Provincial de Balears en un judici a un home que presumptament hauria abusat d'ella, ha negat aquest fet i ha manifestat que solament li va tocar una espatlla. Els fets van ocórrer una tarda de setembre de 2016.

   Durant la seva declaració davant la Secció Segona de l'Audiència, la menor ha dit que se'n va anar amb ell, que van anar a la platja, després van anar a casa d'uns familiars, on la va presentar dient que era la seva núvia i que va ser aquí quan li va tocar l'espatlla.

   Després d'ella, ha declarat una tècnic de la Unitat de Valoració d'Abús Sexual (Uvasi) que ha explicat que, durant el seu treball amb la menor, aquesta solament es va referir en una primera ocasió al fet que li havia tocat un pit, després d'una pregunta directa, sense ser "una informació espontània", però després va oferir versions diferents.

   Cal recordar que durant la seva declaració aquest dimarts, l'acusat va explicar que en conèixer a la noia es va pensar que tenia 18 anys -posteriorment ella li va dir que tenia 15- i que en veure-la ell va sospitar que la maltractaven a casa. Segons la seva versió, li va oferir fins a en tres ocasions cridar a la Policia però ella no va voler.

   L'acusat va explicar que estava en un bar de Palma quan va passar una noia a la qual li va cridar "rossa", si bé després va veure que no era rossa sinó que portava un vel islàmic. Seguint amb el seu relat, la jove es va presentar i va entaular conversa amb ell, li va explicar que la seva mare li pegava i quan va passar un cotxe de la Policia pel carrer va córrer a amagar-se en el bany.

   L'home s'enfronta a una petició de condemna de cinc anys de presó.

Contador