Menorca participa en un projecte europeu per la descarbonització de les illes de la UE

Publicado 8/5/2019 18:05:05CET

MENORCA, 8 May. (EUROPA PRESS) -

Menorca participa en el projecte europeu Insulae per la descarbonització de les illes de la Unió Europea (UE), un programa pilot d'investigació i d'engegada d'alternatives tecnològiques en matèria d'energia renovable per substituir sistemes depenents de combustibles fòssils, segons ha informat aquest dimecres el Consell Insular de Menorca.

Insulae comptarà amb un pressupost total de 12 milions d'euros i el pressupost assignat al Consell de Menorca ascendeix a 133.000 euros. El projecte desenvoluparà al llarg de quatre anys un conjunt d'intervencions en matèria energètica en set illes europees. Aquestes intervencions es dividiran en dues fases: una primera prova pilot a les illes Unije (Croàcia), Bornholm (Dinamarca) i Madeira (Portugal) i una segona fase de rèplica a Menorca, Norderney (Alemanya), Bonaire (Països Baixos) i Psara (Grècia).

D'aquesta manera, els resultats de la primera fase d'implementació serviran com a guia per a una major intervenció a les illes de la fase dos.

Les intervencions que s'han de testar a les set illes abordarien reptes comuns de territoris insulars en relació a la producció i gestió d'energia renovable mitjançant la implementació de models d'innovació energètica.

En concret, s'engegaran set actuacions: gestió de magatzematge i models híbrids de producció energètica renovable, integració i control intel·ligent de sistemes energètics i hídrics, apoderament de les comunitats energètiques insulars, la transició cap a xarxes de distribució elèctrica de corrent continu, promoció de la bioeconomía local, l'electrificació del transport insular i l'estabilització de xarxes intel·ligents de distribució mitjançant sistemes electrònics de magatzematge i potència.

"Aquest conjunt d'actuacions pilot permetran que Menorca entri en contacte amb un primer escenari experimental de transició energètica efectuant en primer lloc amb illes amb característiques similars", han assenyalat des de l'administració insular a través d'un comunicat.

En aquest punt, han remarcat que es tracta d'una informació valuosa" que permetrà concloure sobre la manera d'implementar el propi pla estratègic de transició energètica de la illa i decidir amb les dades les Inversions més adequades per a la consecució dels seus objectius de descarbonització.

Contador

Para leer más