Actualizado 30/03/2009 18:43 CET

Més de 100 discapacitats mentals participen a un programa per aconseguir la seva total inserció al món laboral

La federació rep anualment subvencions per valor de 495.000 euros

PALMA DE MALLORCA, 30 Mar. (EUROPA PRESS) -

Un total de 117 persones amb discapacitats mentals de Mallorca participen a un programa experimental desenvolupat des de la Conselleria de Treball i Formació que pretén aconseguir la total inserció al món laboral d'aquest col·lectiu "tan poc visible" a la societat actual.

Així ho ha explicat avui el president de la Federació d'Entitats i Serveis de Salut Mental (Fessmm), Antoni Galindo, qui ha assegurat que actualment aquesta entitat presta serveis als més de 300 malalts mentals que hi ha a l'illa de Mallorca. En aquest sentit, ha recordat que "encara queda molt treball" per aconseguir aquesta total inserció, però va posar èmfasi que amb l'ajuda d'institucions locals, insulars i autonòmiques "seguirem treballant" en aquesta matèria.

D'aquesta manera, 18 de les 117 primeres persones que van participar en aquest projecte ja han aconseguit treball, la majoria d'elles en empreses destinades a hostaleria i a restauració. En aquest sentit, Galindo ha assegurat que "una vegada tenen treball es mostren molt feliços; com si fossin persones totalment diferents".

Per aquesta raó, ha assegurat que abans de participar en iniciatives com aquesta, aquestes persones "estan deprimides", ja que molts d'ells "no se senten útils", però gràcies a la figura dels 'preparadors laborals' que treballen amb ells a l'aprenentatge de les tasques assignades des de l'empresa, així com a garantir que el treball surti endavant.

Amb l'objectiu d'aconseguir uns majors i millors resultats, i per fomentar la inserció d'aquest col·lectiu, la federació rep anualment unes subvencions que, en la seva totalitat, ascendeixen fins a 495.000 euros. Així, la Conselleria de Treball i Formació aporta 450.000 euros, l'Ajuntament de Palma inverteix 25.000 euros, mentre que el Consell de Mallorca subvenciona aquest projecte amb 20.000 euros.