Més de 20 docents de Mallorca participen en la formació del projecte europeu 'Soclimpact'

Docents de Mallorca participen en la formació del projecte europeu 'Soclimpact'
Docents de Mallorca participen en la formació del projecte europeu 'Soclimpact' - CAIB
Publicado: miércoles, 11 diciembre 2019 16:15

PALMA DE MALLORCA, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

Més de 20 docents de Mallorca han participat aquest dimecres en una formació del projecte europeu 'Soclimpact', amb el qual els centres ajuden en la recollida de dades a les costes de Balears i consciencien als alumnes de secundria sobre els efectes del canvi climtic.

La formació, dirigida professors, ha tingut lloc al Centre Oceanogrfic de Balears coincidint amb la cimera mundial del clima a Madrid (COP25), segons ha informat la Conselleria d'Educació, Universitat i Investigació en una nota de premsa. La directora general de Primera Infncia, Innovació i Comunitat Educativa, Amanda Fernández, ha estat present a la formació.

És el segon any consecutiu que la Conselleria collabora amb el projecte europeu, amb 26 centres educatius de Balears, cinc més que a l'edició de l'any passat. Per illes, quatre són d'Eivissa, cinc de Menorca i 17 de Mallorca.

La finalitat d'aquesta collaboració és que els alumnes construeixin aparells de mesura i facin campanyes de recollida de dades amb ells. Aquestes dades seran utilitzades pels investigadors en estudis sobre els impactes del canvi climtic a les costes de Balears i a l'estudi del nivell del mar.

En parallel, els centres aprofiten aquest treball per realitzar projectes educatius relacionats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament amb els de acció pel clima i la vida submarina.

A més, el projecte Secosta, una iniciativa de 'cincia ciutadana' del Centre Oceanogrfic i l'Universitat de les Illes Balears (UIB), implica als estudiants en les tasques d'investigació de Soclimpact, i com a novetat per a aquest curs, el projecte Venom, finanat pel Ministeri de Cincia, Innovació i Universitats.

Venom té com a objectiu desenvolupar una xarxa suficientment densa de maregrafs/bargrafs a Balears i estudiar les variacions espacials del nivell del mar a diferents escales, cobrint des de 'rissagues' fins a la pujada del nivell del mar. Actualment existeix a les Illes una xarxa de 12 punts monitorizats per no és suficient per entendre les diferncies espacials en la variabilitat del nivell del mar.

Aquestes formacions es faran a Eivissa i Menorca el proper mes de gener.

Leer más acerca de: