Actualizado 30/09/2008 20:34 CET

Més de 20 ponents europeus participaran en el I Congrés de Responsabilitat Social que se celebrarà a Palma

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

Més de 20 ponents d'Espanya i de la resta d'Europa, a més de les Balears, participaran en el I Congrés de Responsabilitat Social de les petites i mitjanes empreses que se celebrarà en el CaixaForum de Palma entre el 24 i 25 d'octubre, amb l'objectiu d'intercanviar experiències i afavorir l'efecte multiplicador de les bones pràctiques entre el teixit empresarial espanyol i el balear.

Durant la presentació de l'esdeveniment, la consellera de Treball i Formació, Joana Barceló, va explicar alhora que altres de les pretensions del Congrés, organitzat pel Centre per a la Gestió Ètica de l'Empresa, és defensar un model d'empresa més centrat a la societat, difondre els plans d'actuació del Govern espanyol i l'executiu autonòmic, i debatre sobre polítiques de sostenibilitat ambiental, d'igualtat entre homes i dones i de conciliació de la vida familiar i laboral.

En concret, entre 170 i 200 persones assistiran a l'esdeveniment, que està cofinançat per la Conselleria de Treball i el Fons Social Europeu a través del programa FSE de les Balears 2007-2013 'Invertim en el teu futur'. Barceló va recordar que el pacte per l'ocupació subscrit el juliol de l'any passat entre Govern i agents socials i econòmics preveu la construcció d'un teixit econòmic sostenible i socialment responsable davant de les dificultats econòmiques.

"Amb la responsabilitat social són importants les polítiques d'innovació, medi ambient i diàleg social", va remarcar la consellera, qui va considerar aquests aspectes com un factor de competitivitat. Segons la seva opinió, és positiu impulsar els mecanismes perquè les empreses comptin amb una eina més per superar la crisi econòmica i aconseguir la cohesió del teixit empresarial.

Per la seva banda, el president d'Eticentre, Bernat Vicens, va considerar l'actual com un moment oportú per a la celebració del Congrés, degut a la crisi econòmica, a l'"angoixant" situació d'algunes persones i a la "caiguda" d'implicats en corrupció. Tal com va ressaltar, l'empresari no només pot obtenir beneficis econòmics, sinó també mediambientals i socials, a més de "sentir-se protagonista en el desenvolupament de les Balears".

Entre les entitats que integren el comitè assessor del Congrés es troben, a més de la Conselleria i Eticentre, la Cambra de Comerç de Mallorca, el Consell Econòmic i Social, l'Ajuntament de Palma, l'Institut d'Innovació Empresarial, la Universitat dels Illes Balears (UIB), l'Institut Balear de la Dóna, l'Associació de Joves Empresaris de les Balears i la Confederació d'Associacions Empresarials de les illes (CAEB), entre d'altres.