Més de 326 llars vulnerables de Balears van rebre el 2018 suport de Creu Roja contra la pobresa energètica

Publicado 14/3/2019 12:56:01CET
CRUZ ROJA

PALMA DE MALLORCA, 14 Mar. (EUROPA PRESS) -

Els equips de Creu Roja van lliurar el 2018 un total de 774 ajudes econòmiques per al pagament de rebuts de llum i gas a Balears, beneficiant a 326 llars de la comunitat autònoma per valor de 73.000 euros.

Segons ha informat Creu Roja en un comunicat, la pobresa energètica és una cara més de la pobresa i afecta d'una forma més intensa a les llars més vulnerables.

Aquesta és una de les principals conclusions de l'últim Butlletí sobre la Vulnerabilitat Social número 17 de Creu Roja, denominat 'La Vulnerabilitat associada a l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica en la població atesa per Creu Roja'.

"A Creu Roja ajudem les famílies més vulnerables perquè puguin adequar el consum d'energia de les seves llars. També els lliurem kits d'eficiència energètica perquè puguin estalviar en la factura i en situacions extremes, els recolzem amb el pagament de rebuts per evitar talls en el subministrament", ha assenyalat Eli Minchón, coordinadora de l'àrea d'inclusió social de Creu Roja a Balears.

Aquests kits inclouen bombetes de baix consum, rivets per a portes i finestres, regletes elèctriques, entre uns altres que permeten millorar d'una forma senzilla l'ús de l'energia al seu domicili.