Actualizado 30/09/2008 20:30 CET

Més de 700 experts participaran en el X Congrés sobre la menopausa que es començarà demà a Palma

PALMA DE MALLORCA, 30 de setembre (EUROPA PRESS)

Prop de de 700 experts prendran part del X Congrés de l'Associació Espanyola per a l'estudi de la menopausa (Aeem) que començarà demà en el Palacio de Congresos del Poble Espanyol de Palma, amb la celebració d'una Jornada de Portes Obertes, sota el lema 'Cap a una nova menopausa' i on s'abordarà la salut de la dona des d'una perspectiva integral i multidisciplinari amb l'objectiu de millorar la seva qualitat de vida durant aquesta etapa.

Aeem va destacar, mitjançant un comunicat, que durant les jornades s'oferiran les claus per afavorir la medicina preventiva i el diagnòstic precoç d'altres patologies associades com la síndrome metabòlic, la fertilitat després dels 40 anys, el risc cardiovascular, l'osteoporosi o les alteracions de l'estat d'ànim.

Durant el Congrés s'instal·larà un taller interactiu sobre disfunció sexual femenina, demà i el pròxim 2 d'octubre, de 10.00 a 14.00 hores, amb l'objectiu de fomentar l'interès i la formació pràctica i interactiva dels ginecòlegs en relació amb la sexualitat femenina. Per a això, el taller constarà de cinc mòduls sobre el paper de la testosterona en el desig sexual, prevalença, diagnòstic, tractament i formació professional.

La jornada de demà també comptarà, a les 20.00 hores, amb una conferència impartida pel coordinador del Grup de Consens per a les vacunes Profilàctiques front al virus del papil·loma humà, Javier Cortés.

Alhora, es presentaran les últimes novetats entre les quals destaquen els avenços en els trastorns de la sexualitat femenina després de la menopausa, les últimes dades i estratègies en Teràpia Hormonal Substitutiva, les noves iniciatives en el tractament en osteoporosi i la relació entre menopausa i depressió.

Segons va explicar el president de l'Aeem, Javier Ferrer, les dones actualment són "més protagonistes que mai del seu benestar" i cada vegada estan "més interessades en el concepte global de salut".

Així, prop de del 30% de les dones entre 45 i 55 anys tenen problemes de desig sexual inhibit, segons Ferrer, les alteracions hormonals són "determinants en el desig sexual femení". Durant el Congrés també es mostrarà com aconseguir un envelliment saludable en la dona mitjançant els avenços en els tractament.

L'Associació Espanyola per a l'Estudi de la Menopausa és una organització de professionals, sense ànim de lucre, destinada a l'Estudi del Climateri. Actualment, està formada per uns 1.000 socis de diferents especialitats com Ginecologia, Reumatologia, Endocrinologia, Atenció primària o Infermeria i va sorgir fa gairebé 20 anys de la inquietud d' una sèrie de metges per l'estudi de la menopausa.