Publicado 30/12/2019 17:07CET

MÉS per Mallorca demana "més majories" per abastar més espai polític a través d'un "soberanisme inclusiu"

Els responsables de MÉS per Mallorca al costat de la diputada d'ERC, Marta Rossique i Joan Tard.
Els responsables de MÉS per Mallorca al costat de la diputada d'ERC, Marta Rossique i Joan Tard. - EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 30 Dic. (EUROPA PRESS) -

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha considerat aquest dilluns que és necessari "establir més majories" i plantejar un projecte "de present i de futur" a través d'un "soberanisme inclusiu", amb l'objectiu d'aconseguir un major espai polític.

Així s'ha expressat aquest dilluns Antoni Noguera durant la celebració d'un menjar popular organitzat per MÉS amb motiu de la diada de Mallorca, on també ha indicat que, de cara a la diada de l'any que ve, la formació ha de "plantejar canvis importants", amb "actes polítics profunds d'acord al projecte polític de MÉS".

En aquest sentit, Noguera ha opinat que "és evident que una manifestació és important, per necessitem grans actes polítics de present, de futur i de país".

Respecte a la presncia de representants d'ERC en aquest acte de celebració de la diada de Mallorca, el coordinador de MÉS ha argumentat que el seu partit és "un espai polític divers" on conviuen "des de l'esquerra més ecologista fins a l'esquerra més sobiranista".

Quant a la collaboració entre MÉS i Esquerra, Noguera ha afirmat que des de la seva formació plantegen "una collaboració no només a Mallorca", especialment, ha dit Noguera, en un moment en el qual es negocia una investidura.

Així, el representant de MÉS ha explicat, també, que han arribat a un acord amb ERC perqu s'inclogui l'Agenda Balear en aquestes negociacions, especialment, respecte a inversions en matria de "recursos hídrics i mobilitat sostenible" a les Illes, a més de la part fiscal del Rgim Especial de Balears (REB).

Respecte a l'informe de l'Advocacia de l'Estat, que ha demanat aquest dilluns la posada en llibertat del líder d'ERC condemnat pel procés Oriol Junqueras perqu pugui exercir com a eurodiputat, Noguera ha considerat que "arriba tard" alhora que ha opinat que els condemnats pel procés són "persones pacífiques i democrtiques" que "han estat empresonades" per "exercir la representació i plantejar la veu del poble".

A més, ha assegurat que "tot caur pel seu propi pes", alhora que ha lamentat que "hagi de ser Europa la que doni llions de política a Espanya", afegint que aix "deixa en molt mal lloc a l'Estat espanyol".

En l'acte han participat, també, la diputada d'ERC, Marta Rossique i Joan Tard, a més del pare d'Oriol Junqueras, Artur Junqueras, qui s'ha mostrat "positiu" amb l'informe de l'Advocacia de l'Estat, alhora que ha considerat que "pot ser que totes aquestes reunions donin algun fruit positiu" per a les seves "esperances".

Para leer más