MÉS per Mallorca substitueix el llaç groc del Parlament pel 'sinsajo' de 'Els Jocs de la fam'

MÉS per Mallorca substitueix el llaç groc del Parlament pel 'sinsajo' de'
EUROPA PRESS
Publicado 29/3/2019 12:43:29CET

   Els llaços quatribarrats de MÉS per Palma a les seves dependències a Cort continuen exposats

   PALMA DE MALLORCA, 29 Març (EUROPA PRESS) -

   MÉS per Mallorca ha substituït el llaç groc que lluïa a les balconades dels seus despatxos en el Parlament balear pel símbol del 'sinsajo' de la saga de ficció 'Els Jocs de la Fam', en el to verd clar corporatiu de la formació.

   En l'univers de les novel·les de Suzanne Collins, la protagonista -que al cinema va encarnar l'actriu Jennifer Lawrence- llueix un fermall amb un au, el 'sinsajo', com a símbol de la resistència contra el Govern totalitari d'aquest univers fictici.

   Cal recordar que aquest dijous la Junta Electoral Provincial va donar a MÉS i al president del Parlament, Baltasar Picornell (Podem) un termini de 24 hores per retirar el llaç groc que penjava a la seva balconada a l'edifici Ramon Llull del Parlament, arran d'una denúncia de Vox.

   "Són signes que poden ser legítimament utilitzats per aquestes formacions polítiques en la seva propaganda electoral però no pels poders públics, ja que aquests han de mantenir una rigorosa neutralitat política", consta en l'acord de la Junta.

   Els llaços per la llengua en les dependències de MÉS per Palma a Cort continuen exposats. La denúncia de Vox parlava, a més del llaç groc del Parlament, de llaços grocs en la balconada de MÉS a Cort i també va demanar retirar-los i, en conseqüència, la Junta va ordenar "la immediata retirada dels llaços que puguin trobar-se" a l'edifici públic.

   No obstant això, els llaços a Cort són quatribarrats i van ser penjats el 2013 "en suport a la lluita dels docents de Balears contra les retallades i el decret del TIL del Govern Bauzà i en defensa de la llengua catalana", segons va explicar MÉS en un comunicat. Per aquest motiu, l'alcalde, Antoni Noguera, va sol·licitar un "aclariment" a la Junta electoral.

Contador