Actualizado 11/1/2019 12:36:12 +00:00 CET

Multen un advocat per infringir la mesura cautelar que tenia imposada respecte a un testimoni del cas Cursach

Judici a l'advocat Vicente 'Coco' Campaner per incomplir una mesura cautelar
Europa Press

PALMA DE MALLORCA, 11 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Jutjat Penal número 1 de Palma ha condemnat a l'advocat Vicente 'Coco' Campaner a pagar una multa de més de 2.100 euros per infringir una mesura cautelar que tenia imposada respecte a un testimoni protegit del 'cas Cursach'. També li imposa el pagament de les costes.

El judici va tenir lloc aquest dimarts i la Fiscalia demanava per al lletrat una multa de 5.400 euros. En declaracions a Europa Press, Campaner ha avançat que recorrerà la sentència davant l'Audiència Provincial.

Segons recull la sentència, Campaner tenia imposada des d'abril de 2018 una mesura cautelar d'allunyament del testimoni protegit, que també li prohibia comunicar-se amb ell i publicar a xarxes socials o mitjans de comunicació dades personals del mateix o que poguessin facilitar la seva identificació.

La jutge considera provat que al maig Campaner publiqués a Facebook un missatge, en el qual denunciava presumpta "corrupció judicial", amb un vídeo de la declaració del testimoni protegit a la macrocausa de corrupció de la Policia Local.

L'advocat no va negar haver publicat aquest vídeo però va sostenir que havia pixelat el rostre i distorsionat la veu del testimoni, cosa que aquest va contradir. En aquest punt, la jutge considera que en les captures de pantalla aportades no existeix "cap besllum de manipulació o alteració" i assenyala que en fase d'instrucció Campaner va reconèixer ser l'autor de les publicacions a la xarxa social sense fer "cap referència a la eventual discordança amb el realment publicat".

Així mateix, la jutge considera que el comportament de l'advocat compleix amb els elements subjectius del delicte de trencament de condemna, és a dir, actuar "en l'ànim de fer ineficaç la mesura, amb el ple coneixement d'aquesta i que per tant s'estava burlant la decisió judicial, pel simple fet de conèixer la prohibició i no obstant això incomplir-la voluntàriament".

En aquest sentit, la jutge apunta que en aquest tipus de delicte el ben tutelat no és tan important la integritat de la víctima sinó la mateixa Administració de Justícia, per la qual cosa "resulta suficient la comprovació que la prohibició va ser ignorada i contravinguda".

El testimoni protegit, el número 29 de la macrocausa de corrupció policial, és un ex-treballador de Tito's que va denunciar el presumpte tràfic de drogues i les festes per a policies de la trama a la discoteca del Grup Cursach.

Campaner no és actualment advocat de l'empresari Bartolomé Cursach, però li va prestar assistència jurídica durant un temps en relació a un assumpte penitenciari. Al novembre de 2017 va convocar una manifestació enfront del Jutjat per protestar contra el fiscal Anticorrupció Miguel Ángel Subirán i el jutge que llavors instruïa el cas, Manuel Penalva.

Para leer más