Actualizado 20/05/2008 19:37 CET

Nájera mostra la seva satisfacció per la desconvocatòria de la vaga de pilots d'Air Nostrum

Recorda que les aturades haurien afectat el servei públic interilles que ofereix la companyia

PALMA DE MALLORCA, 20 de maig (EUROPA PRESS)-

La portaveu del Govern balear, Margarida Nájera, va qualificar avui "d'excel·lent" notícia la desconvocatòria de la vaga dels pilots d'Air Nostrum prevista a partir de demà, a causa de què "les aturades haurien afectat a la mobilitat entre les Illes".

Així ho va assenyalar als passadissos del Parlament, qui alhora va valorar de manera positiva que el Sepla i la direcció de l'aerolínia hagin acordat prorrogar la vigència de l'actual conveni que, segons va dir, "ens ha permès guanyar un poc de temps".

Cap recordar que Air Nostrum és la companyia majoritària al mercat de les tres rutes aèries sotmeses a les obligacions de servei públic de vols entre la Península i Balears així com els interilles, amb un 90 per cent de l'oferta de seients i un 93 % en l'oferta de freqüències, sent, a més, l'únic operador en dos de les tres rutes.

Tot i això, el Ministeri de Foment va comunicar al Govern que tots els vols quedaven sota la consideració de serveis públics "essencials", després de què la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori traslladés al Ministeri la seva preocupació davant la convocatòria de la vaga.