Negueruela assegura que el "tema estrella" de la Conferència Política del PSIB serà "la sostenibilitat" de Balears

Negueruela assegura que el "tema estavella" de la Conferència Política del PSIB
EUROPA PRESS
Publicado 4/4/2019 14:00:29CET

   PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El coordinadors de la Conferència Política del PSIB, Iago Negueruela, ha presentat aquest dijous la conferència d'aquest cap de setmana sobre la qual sortirà la base del partit per als propers anys i ha assegurat que el "tema estrella" de la mateixa serà "la sostenibilitat, des de molts punts de vista".

   "És una Conferència que apunta al futur, ara hem de dibuixar el futur de les illes que volem, per la qual cosa aquesta Conferència ens permetrà marcar el full de ruta dels propers anys i d'aquí es trauran les idees del programa electoral amb el qual ens presentarem les eleccions del 26 de maig", ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació.

   El també conseller de Treball, Comerç i Indústria, ha explicat que per a l'elaboració del document marc que presentaran aquest dissabte la formació s'ha reunit amb "més de 130 entitats que han aportat els seus punts de vista en totes les temàtiques que abasta aquesta Conferència".

   En concret, ha detallat que aquesta trobada parlarà sobre què pot fer un Executiu autonòmic perquè la regió "creixi millor des de molts punts de vista", tant "des del social, com el mediambiental o laboral".

"AMPLIAR NOUS DRETS"

   En aquesta línia, el PSIB se centrarà a "ampliar nous drets" ja que, segons ha assenyalat Negueruela, el partit "sempre ha incorporat nous drets" amb una línia de "polítiques de protecció social i un model econòmic que avança en la sostenibilitat de la societat".

   "Hem demostrat que sempre que hem governat hem avançant i hem construït nous drets, per la qual cosa ara ens proposem assegurar l'habitatge com un dret garantit", ha subratllat.

   També ha insistit que el document elaborat pels socialistes mostra al partit com una formació "totalment feminista que aposta per la igualtat entre homes i dones" amb mesures que es debatran al llarg d'aquest cap de setmana. Al seu judici, "cal seguir avançant d'una forma decidida enfront de qualsevol signe d'altres partits que volen posar això en qüestió".

   Finalment, ha detallat que la Conferència s'inaugurarà el dissabte al matí amb la participació de la ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, que explicarà "el concepte de transició ecològica", per donar pas a la tarda a un debat sobre "feminisme i 'fake news'".

   Per la seva banda, la secretària general el PSIB, Francina Armengol, clausurarà la Conferència Política del partit i exposarà les "principals mesures que articularan el projecte socialista per als propers anys a Balears".

"UN DEBAT RIC"

   A continuació, el diputat socialista per Balears al Congrés, Pere Joan Pons, ha confiat que aquest cap de setmana es produeixi "un debat ric" en contingut i ha assegurat que "hi ha un gran nivell de propostes".

   "Hem arribat fins a aquí gràcies a un procés molt participatiu que ens dóna un full de ruta molt clar a curt, mitjà i llarg termini", ha conclòs.

Contador

Para leer más